Ο Φαν Ντερ Σαρ παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Άγιαξ

Έντβιν Βαν Ντερ Σαρ

i

©ss youtube

Ο Φαν Ντερ Σαρ παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Άγιαξ

Κώστας Τσιακλής 17:15 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 30.05.2023

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Άγιαξ.

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ αποφάσισε έπειτα από 11 χρόνια να αποχωρήσει από τον Άγιαξ. Ο θρυλικός πρώην τερματοφύλακας είχε αρχικά αναλάβει ως διευθυντής μάρκετινγκ προτού γίνει ο Διευθύνοντος Σύμβουλος του «Αίαντα».

Ο Ολλανδός βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο του Άγιαξ από τον Νοέμβριο του 2012. Αρχικά ο Φαν Ντερ Σαρ υπέγραψε ως διευθυντής μάρκετινγκ ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοικούντες της ομάδας ήθελαν τον Φαν Ντερ Σαρ να παραμείνει στο πόστο του ωστόσο ο Ολλανδός επέλεξε να παραιτηθεί προκειμένου να πάρει μια απόσταση και να ξεκουραστεί. Το συμβόλαιο του Φαν Ντερ Σαρ έληγε τον Ιούνιο του 2025. Ρόλο στην απόφαση του φαίνεται να είχε ρόλο η κακή φετινή πορεία του Άγιαξ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φαν Ντερ Σαρ για την απόφαση του: «Μετά από σχεδόν έντεκα χρόνια στη διοίκηση, ολοκληρώθηκα. Έχουμε ζήσει υπέροχα πράγματα μαζί, αλλά ήταν επίσης μια απίστευτα δύσκολη περίοδος. Είμαι πολύ ευγνώμων για τους ανθρώπους που γνώρισα και συνεργάστηκα κατά τη διάρκεια της δεύτερης καριέρας μου στον Άγιαξ, και για όσα πετύχαμε και περάσαμε μαζί.

Νιώθω την ανάγκη να πάρω κάποια απόσταση, να ξεκουραστώ και να κάνω άλλα πράγματα. Δεν είναι καλό να παίρνουμε αποφάσεις για το μέλλον αυτού του υπέροχου συλλόγου την επόμενη περίοδο. Γι' αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ».

Από την άλλη ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Πιέρ Ερίνγκα, δήλωσε τα εξής: «Θέλαμε να μείνει ο Έντβιν, αλλά είχε πάρει την απόφασή του. Πρέπει να το σεβαστούμε. Η τελευταία σεζόν δεν αντικατοπτρίζει όλη την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Άγιαξ. Ο σύλλογος έχει δει πολλές επιτυχίες, έχει δει μεγάλη ανάπτυξη και έχει κερδίσει διεθνή προβολή. Τα καθήκοντά του θα μεταφερθούν στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Έντβιν θα είναι διαθέσιμος για τη μεταγραφή και θα συμβουλεύει μέχρι τον Αύγουστο. Αναμένουμε να ανακοινώσουμε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την 1η Αυγούστου. Φιλοδοξία μας είναι να προσθέσουμε κάποιον στο διοικητικό συμβούλιο με προηγούμενο ιστορικό στον Άγιαξ».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Φαν Ντερ Σαρ είχε αγωνιστεί και ως ποδοσφαιριστής στον Άγιαξ για εννέα χρόνια (1990-1999). Τότε με τον «Αίαντα» πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, τρία σούπερ καπ, ένα Champions League, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Europa League), ένα σούπερ καπ Ευρώπης και ένα διηπειρωτικό κύπελλο.