Ο Σμάντκε είναι και επίσημα ο νέος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ

Γιοργκ Σμάντκε

i

©SS Twitter

Ο Σμάντκε είναι και επίσημα ο νέος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ

Κώστας Τσιακλής 15:57 - 30.05.2023

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιόργκ Σμάντκε στη θέση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιόργκ Σμάντκε για τη θέση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας. Παράλληλα οι «κόκκινοι» ευχαρίστησαν τον Γιούλιαν Γουόρντ για την προσφορά του στο σύλλογο.

Ο 59χρονος Γερμανός θα αναλάβει το πόστο του από την ερχόμενη Πέμπτη, 01 Ιουνίου. Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της FSG, Μάικ Γκόρντον, για την πρόσληψη του Σμάντκε: «Πρώτον, θα ήθελα να καλωσορίσω τον Γιόργκ στη Λίβερπουλ, γνωρίζοντας ότι θα φέρει πλήθος γνώσεων και εμπειριών σε έναν ρόλο στον οποίο τέτοιες ιδιότητες μπορούν μόνο να είναι ωφέλιμες τόσο για εκείνον όσο και για εμάς.

Τα τεστ γαλακτικού οξέος που κερδίζει κάθε χρονιά ο αγέραστος Μίλνερ (vid)
PREMIER LEAGUE

12:59 - 30.05.2023

Τα τεστ γαλακτικού οξέος που κερδίζει κάθε χρονιά ο αγέραστος Μίλνερ (vid)

Ο Τζέιμς Μίλνερ αποχώρησε από την Λίβερπουλ, έχοντας ζήσει ένδοξες μέρες στο «Άνφιλντ» με τρόπαια και σπουδαίες στιγμές που θα του μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό. Μαζί του στις αποσκευές θα πάρει κι ένα απίστευτο ρεκόρ που κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν κατάφερε να κάνει.

Ο Γιόργκ θα συνεργαστεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα μας καθώς συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στον Γιούργκεν Κλοπ, σύμφωνα με τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να αναπτύσσουμε τον σύλλογο σε όλους τους τομείς.

Την ίδια στιγμή που καλωσορίζουμε τον Γιόργκ, πρέπει επίσης να αποχαιρετήσουμε θερμά τον Γιούλιαν Γουόρντ, ο οποίος μας υπηρέτησε με αστείρευτη επιμέλεια, θάρρος και ενέργεια σε διάφορους ρόλους, με τον πιο πρόσφατο να είναι ο αθλητικός διευθυντής. Ευχόμαστε στον Γιούλιαν και στη νεαρή οικογένειά του τα καλύτερα για το μέλλον και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει για την Λίβερπουλ τα τελευταία 11 χρόνια».

Ο Σμάντκε στο παρελθόν ήταν τερματοφύλακας και αγωνίστηκε στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ, Φράιμπουργκ και Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τις οποίες κατέγραψε σχεδόν 300 συμμετοχές στην Bundesliga. Όσο αφορά το πόστο που έχει τώρα ο Γερμανός είχε συνεργαστεί με τις Άαχεν, Ανόβερο, Κολωνία και Βόλφσμπουργκ.

Από την άλλη ο Γουόρντ εντάχθηκε στην ομάδα πρόσληψης και σκάουτινγκ των «κόκκινων» τον Οκτώβριο του 2012 και τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στη νέα θέση του διευθυντή δανεισμού και ποδοσφαιρικών συνεργασιών. Στη συνέχεια έγινε βοηθός αθλητικού διευθυντή και στη συνέχεια ανέλαβε τον ανώτερο ρόλο του αθλητικού διευθυντή μετά το τέλος της σεζόν 2021-22.