Νέα στοιχεία από την ομολογία του Φατζόλι: «Μου έλεγαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια, έκλαιγα στον πάγκο για τα χρέη μου»

Νικολό Φατζιόλι

i

PrtScr

Νέα στοιχεία από την ομολογία του Φατζόλι: «Μου έλεγαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια, έκλαιγα στον πάγκο για τα χρέη μου»

Κώστας Τόπας 14:45 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 18.10.2023

Νέα ντοκουμέντα από την ανάκριση του Νικολό Φατζόλι έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τον Ιταλό μέσο της Γιουβέντους να τονίζει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του από διευθυντές παράνομων πλατφορμών στοιχηματισμού.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Νικολό Φατζόλι στην ομοσπονδιακή εισαγγελία σχετικά με τα παράνομα στοιχήματα, σε μια πρώτη ανάκριση, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Παραδοχές ενοχής, ειλικρινείς αποκαλύψεις και αίσθημα ντροπής για τις δικές του πράξεις που ευνόησαν τη συμφωνία με την εισαγγελία για επτάμηνη απαγόρευση από τα γήπεδα.

Η «Tuttosport» και η «Gazzetta dello Sport» δημοσίευσαν νέα έγγραφα από την ανάκριση του 22χρονου Ιταλού μέσου από τον εισαγγελέα της FIGC. Ο Φατζόλι είπε ότι είχε απειληθεί από ιδιοκτήτες παράνομων πλατφορμών στοιχηματισμού στους οποίους χρωστούσε χρήματα και ότι η πίεση σε αυτόν συνέχισε να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες.

«Τα βράδια δεν κοιμόμουν. Οσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερα χρέη με στοίχειωναν. Τα χρέη μου συνέχιζαν να αυξάνονται και έπαιζα μόνο για να προσπαθήσω να αναπληρώσω. Με απειλούσαν ότι "Θα σου σπάσουμε τα πόδια". Είχα τόσα πολλά χρέη που και να είχα κερδίσει, δεν θα έπαιρνα τίποτα από αυτό».

Ο Φατζόλι επέμεινε ότι δεν έπαιξε ποτέ στην Κρεμονέζε και τη Γιουβέντους, τις μοναδικές δύο ομάδες της καριέρας του.

«Η Γιουβέντους μας είχε προειδοποιεί ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν έπρεπε να στοιχηματίσουμε, είτε χρησιμοποιούσαμε νόμιμες είτε παράνομες πλατφόρμες. Έπαιζα σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες αλλά ποτέ δεν στοιχημάτιζα σε αγώνες της Κρεμόνεσε ή της Γιουβέντους».

«Είχα συσσωρεύσει χρέος 250.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2022 και άρχισαν οι πιέσεις από διαχειριστές παράνομων πλατφορμών. Μερικές φορές, κάλυπτα μέρος του χρέους πηγαίνοντας στο Μιλάνο και αγοράζοντας πολυτελή ρολόγια. Πλήρωσα με τραπεζικό έμβασμα. Μερικές φορές παρέδιδα τα ρολόγια μόνος μου, άλλες φορές, οι ιδιοκτήτες των πλατφορμών τα έπαιρναν από το κοσμηματοπωλείο.

Μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, άρχισα να στοιχηματίζω καταναγκαστικά μπροστά στην τηλεόραση σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός που παρακολουθούσα, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, της Serie B και της Lega Pro. Δεν μπορώ καν να θυμηθώ σε πόσα γεγονότα έβαλα στοιχήματα. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τζόγο με διευθυντές, ποδοσφαιριστές ή άτομα με συμβόλαιο στη Γιουβέντους γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν.

Η χειρότερη στιγμή ήταν ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Μάρτιο του 2023, όταν φοβήθηκα τόσο πολύ που έκανα λάθος κατά τη διάρκεια του Σασουόλο - Γιουβέντους και έπεσα στον αγωνιστικό χώρο. Άρχισα να κλαίω όταν κάθισα στον πάγκο και σκεφτόμουν τα χρέη μου και τα προβλήματα με το στοίχημα».