Η Φέγενορντ «λύγισε» τη Λάτσιο και πάτησε κορυφή

Φέγενορντ - Λάτσιο

i

© Photo by ANP via Getty Images

Η Φέγενορντ «λύγισε» τη Λάτσιο και πάτησε κορυφή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 21:44 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 25.10.2023

Η Φέγενορντ δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Λάτσιο, πήρε τη νίκη με 3-1 και πάτησε κορυφή στον όμιλο του Champions League.

Η ισοπεδωτική Φέγενορντ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες!

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ υποδέχτηκε τη Λάτσιο στο φλεγόμενο «Ντε Κάιπ» για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και πήρε τη νίκη (3-1), με τους Χιμένεθ (2) και Ζερούκι να βρίσκουν δίχτυα, ενώ για τους «Λατσιάλι» μείωσε ο Πέδρο.

Με αυτό το τρίποντο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην πρώτη θέση με έξι πόντους και στο +2 από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα της Ιταλίας παρέμεινε στην τρίτη θέση με τέσσερις πόντους.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Φέγενορντ μπήκε δυναμικά και πίεσε από το ξεκίνημα τους Ιταλούς, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 25ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα ο Χιμένεθ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με έναν αλλόκοτο τρόπο, όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR το 0-0 παρέμεινε.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η... εξιλέωση για τον Χιμένεθ. Ο φορ των γηπεδούχων υποδέχτηκε την μπάλα με πλάτη στην εστία κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Στη συνέχεια η Λάτσιο έψαξε την «αντίδραση» όμως τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Ολλανδών.

Η Φέγενορντ έδειχνε αποφασισμένη να βρει και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο και τα κατάφερε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Με ένα άπιαστο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ζερούκι διαμόρφωσε το 2-0 και χάρισε ένα ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο, με τη Φέγενορντ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Λάτσιο να προσπαθεί να κάνει τη... ζημιά μέσα από αντεπιθέσεις.

Στο 74ο λεπτό οι Ολλανδοί έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον «καυτό» Χιμένεθ να πετυχαίνει ακόμη ένα τέρμα. Ο Μεξικανός πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να έχει εύκολο έργο για το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να βρουν το γκολ της «τιμής» στο 83ο λεπτό. Ο Πέδρο ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για το τελικό 3-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ