Κίνδυνος αποκλεισμού για έναν χρόνο από το Κύπελλο Τουρκίας για τη Φενέρμπαχτσε

Φενέρμπαχτσε

i

© Fenerbahçe

Κίνδυνος αποκλεισμού για έναν χρόνο από το Κύπελλο Τουρκίας για τη Φενέρμπαχτσε

Sportal newsroom 12:25 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 08.04.2024

Η Φενέρμπαχτσε αποχώρησε από τον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας κόντρα στη Γαλατασαράι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αποκλειστεί για έναν χρόνο από το Κύπελλο.

Η Φενέρμπαχτσε ένα πράξη τις απειλές της και αποχώρησε από τον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας κόντρα στη Γαλατασαράι. Συγκεκριμένα η ομάδα του Ισμαήλ Καρτάλ δέχτηκε γκολ στα 50'' και αμέσως μετά έκανε σέντρα και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, δεχόμενο το χειροκρότημα των λιγοστών φίλων της ομάδας που είχαν βρεθεί στο γήπεδο.

Μάλιστα στην αρχή μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στο ντέρμπι με την Τράμπζονσπορ, οι άνθρωποι της ομάδας της Κωνσταντινούπολης είχαν απειλήσει να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα. Κάτι που τελικά δεν το έκαναν, αλλά πήραν την απόφαση να μποϊκοτάρουν τις άλλες διοργανώσεις.

Όπως είναι λογικό η απόφασή της αυτή δεν θα έμενε χωρίς συνέπειες. Πιο αναλυτικά αρκετοί στην Τουρκία αναφέρουν πως σύμφωνα με το αθλητικό δίκαιο της χώρας, η Φενέρ μπορεί να δεχτεί τιμωρία αποκλεισμού από το Κύπελλο για έναν χρόνο. Αλλά δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Φενέρ φεύγει από ένα παιχνίδι πριν αυτό ολοκληρωθεί, μετά από το 1997-98. Σε έναν αγώνα στην Τραπεζούντα, όταν μία πέτρα είχε χτυπήσει στην πλάτη τον Ότο Μπάριτς. Τότε μάλιστα η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε δεχτεί έναν χρόνο αποκλεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Φενέρ την ερχόμενη Πέμπτη (11/4) θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Conference League.