Το 'πε και το 'κανε: H Φενέρμπαχτσε έφαγε γκολ στα 50'' δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αποχώρησε από το γήπεδο

Το 'πε και το 'κανε: H Φενέρμπαχτσε έφαγε γκολ στα 50'' δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αποχώρησε από το γήπεδο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:46 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:12 - 07.04.2024

Μόλις 50'' άντεξε η Κ19 της Φενέρμπαχτσε στον τελικό με τη Γαλατασαράι, αφού με το «καλημέρα» δέχθηκε γκολ στον τελικό του Super Cup Τουρκίας. Αμέσως μετά το τέρμα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού αποχώρησε από το γήπεδο.

Σε ένα παιχνίδι... παρωδία, η Φενέρμπαχτσε αποχώρησε από τον τελικό του Super Cup Τουρκίας, μετά το γκολ που πέτυχε η Γαλατασαράι στα 50''. Κάπως έτσι ηττήθηκε και επίσημα στο ματς, το οποίο είχε... παρατράγουδα πριν καν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξή του.

Συγκεκριμένα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε αναφέρει πως θα κατεβάσει την Κ19 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως δεν αναβλήθηκε το ματς - όπως ζήτησε η ίδια - αλλά και για την γενικότερη αντιμετώπιση που έχει από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Τουρκίας. Εν τέλει όχι απλά το έκανε, αλλά δήλωσε και μόλις 15 παίκτες στο φύλλο αγώνα του τελικού.

Όπως, δε, υποστήριξαν τα «καναρίνια», σκοπός εξ αρχής ήταν να κατέβουν στο γρασίδι και τελικά να αποχωρήσουν. Αυτό έγινε μόλις στα 50'', όταν ο Μάουρο Ικάρντι άνοιξε το σκορ για τη Γαλατασαράι. «Ο Ικάρντι κάνει ένα υπέροχο σουτ μετά τη σέντρα του Μπαρίς και μετά το προβάδισμα της ομάδας μας, η Φενερμπαχτσέ αποσύρεται από το γήπεδο», ανέφερε η «Γαλατά» στο ποστάρισμά της.

Αξιοσημείωτο ήταν πως στο γήπεδο βρίσκονταν αρκετοί φίλαθλοι, παρά το γεγονός πως γνώριζαν εξ αρχής ότι αυτός ο αγώνας θα είναι μία πραγματική παρωδία. Μάλιστα, μετά το πρόωρο τέλος, οι νικητές του αγώνα - που διήρκησε μόλις ένα λεπτό - κατευθύνθηκαν στους φιλάθλους τους και χειροκροτήθηκαν. Λίγο αργότερα έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στην ιστορία τους.

Θυμίζουμε πως την ερχόμενη Πέμπτη (11/4, 19:45) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην έδρα του τη Φενέρμπαχτσε, για το πρώτο ματς των «8» του UEFA Europa Conference League. Ακολουθεί η ρεβανς μία εβδομάδα αργότερα, η οποία θα διεξαχθεί στο «Σούκρου Σαρατσόγλου» και ώρα 22:00. Οι Πειραιώτες ενδιάμεσα στα δύο ματς θα έχουν κενό, αφού τόσο εκείνοι όσο και ο ΠΑΟΚ ζήτησαν αναβολή από την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Άστον Βίλα ή Λιλ.