Με βαριά «καμπάνα» 4 έως 12 αγωνιστικών κινδυνεύει ο Βαλβέρδε μετά το χτύπημα στον Μπαένα

Βαλβέρδε - Μπαένα

i

Άλεξ Μπαένα & Φεντερίκο Βαλβέρδε

Με βαριά «καμπάνα» 4 έως 12 αγωνιστικών κινδυνεύει ο Βαλβέρδε μετά το χτύπημα στον Μπαένα

Ο πέλεκυς για τον Φεντερίκο Βαλβέρδε αναμένεται να πέσει βαρύς μετά το χτύπημα στον Μπαένα, καθώς ο Ουρουγουανός άσος κινδυνεύει με τιμωρία έως και 12 αγωνιστικών.

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φεντερίκο Βαλβέρδε μετά το χτύπημα στον Μπαένα. Να θυμίσουμε, ο Ουρουγουανός περίμενε τον Μπαένα στο χώρο πάρκινγκ του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και του επιτέθηκε, γρονθοκοπώντας τον. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν προηγούμενα αφού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η κόντρα τους ξεκίνησε σε ένα παιχνίδι του Κυπέλλου Ισπανίας.

 Ο άσος της Βιγιαρεάλ ήταν ιδιαίτερα προκλητικός έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ουρουγουανό αφού του είπε: «κλάψε τώρα που δεν θα γεννηθεί ο γιος σου». Κάτι ανάλογο μοιάζει να έγινε και στο ματς του πρωταθλήματος, με τον Βαλβέρδε να γίνεται έξαλλος.

Μετά τη λήξη του ματς, ο Μπαένα διέψευσε αμέσως τις κατηγορίες εις βάρος του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολύ χαρούμενος με την εντυπωσιακή νίκη της ομάδας σε ένα γήπεδο όπως το Σαντιάγο Μπερναμπέου, αλλά ταυτόχρονα πολύ λυπημένος για την επίθεση που υπέστη μετά το παιχνίδι και έκπληκτος με όσα λέγονται για μένα. Είναι ψέματα ότι είπα αυτά τα λόγια».

Σύμφωνα με τη Marca, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει, καθώς η εθνική επιτροπή καταπολέμησης της βίας συνεδρίασε και μετέφερε στην επιτροπή ανταγωνισμού τον φάκελο για την επίθεση του Βαλβέρδε, η οποία αναμένεται να κινήσει τώρα τις απαραίτητες διαδικασίες και να επιβάλλει την ποινή στον ποδοσφαιριστή.

Ο αθλητικός νόμος για κάτι τέτοιες περιπτώσεις προβλέπει ποινή από 4 μέχρι 12 αγωνιστικές κι όπως φαίνεται, ο πέλεκυς για τον μέσο της «βασίλισσας» θα πέσει βαρύς.