Η FIFA ανακοίνωσε το νέο παράξενο διεθνές τουρνουά 20 ομάδων που θα συνδιοργανώσει η Σαουδική Αραβία

Η FIFA ανακοίνωσε το νέο παράξενο διεθνές τουρνουά 20 ομάδων που θα συνδιοργανώσει η Σαουδική Αραβία

Κώστας Τόπας 13:30 - 05.03.2024

Η FIFA ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουργιο διεθνές τουρνουά που θα διοργανωθεί από κοινού από τη Σαουδική Αραβία.

Με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και το Κύπελλο Ασίας να βρίσκονται ήδη στο προσκήνιο, οι οπαδοί του διεθνούς ποδοσφαίρου αρχίζουν να κοιτάζουν μπροστά για το Euro και το Κόπα Αμέρικα αυτό το καλοκαίρι.Με το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει προγραμματιστεί για το 2026, οι φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν καιρό να περιμένουν μέχρι να δουν ομάδες από όλο τον κόσμο να αγωνίζονται.

Αλλά για όσους θέλουν να δουν κάτι λίγο διαφορετικό, η FIFA έχει κάποια καλά νέα. Ένα νέο τουρνουά που ονομάζεται FIFA Series θα δοκιμαστεί στα τέλη Μαρτίου, με 20 ομάδες να χωρίζονται σε πέντε ομίλους των τεσσάρων για να παίξουν φιλικά. Όλοι οι αγώνες σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν σε μία τοποθεσία, με τη Σαουδική Αραβία να φιλοξενεί δύο ομίλους και την Αλγερία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Σρι Λάνκα να φιλοξενούν από έναν.

Ανδόρα, Βουλγαρία και Αζερμπαϊτζάν είναι οι τρεις ομάδες από την UEFA που θα λάβουν μέρος στη δοκιμασία. Η Ανδόρρα θα παίξει τρία φιλικά στην Αλγερία, ένα με τους γηπεδούχους καθώς και αναμετρήσεις με τη Βολιβία και τη Νότια Αφρική. Το Αζερμπαϊτζάν, ένας άλλος οικοδεσπότης, θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία, τη Μογγολία και την Τανζανία.

Το νησί Βανουάτου του Ειρηνικού, που βρίσκεται στην 170η θέση στον κόσμο από τη FIFA, θα λάβει μέρος στον όμιλο της Σαουδικής Αραβίας.

«Το FIFA Series είναι ένα πραγματικά θετικό βήμα προς τα εμπρός για το ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Οι ενώσεις μέλη μας μας λένε εδώ και πολύ καιρό την επιθυμία τους να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους ενάντια σε ομολόγους τους από όλο τον κόσμο. Και τώρα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο του τρέχοντος διεθνούς ημερολογίου αγώνων ανδρών».

Η σύνθεση της φάσης των ομίλων έχει ως εξής:

FIFA Series Αλγερία: Αλγερία, Νότια Αφρική, Βολιβία, Ανδόρα.

FIFA Series Αζερμπαϊτζάν: Αζερμπαϊτζάν, Μογγολία, Βουλγαρία, Τανζανία.

FIFA Series Σαουδική Αραβία Α: Πράσινο Ακρωτήριο, Καμπότζη, Ισημερινή Γουινέα, Γουιάνα.

FIFA Series Σαουδική Αραβία Β: Βερμούδες, Μπρουνέι, Γουινέα, Βανουάτου.

FIFA Series Σρι Λάνκα: Σρι Λάνκα Μπουτάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Παπούα Νέα Γουινέα.