Φιλίπε Σοάρες: Μία επένδυση που κόστισε αλλά δεν... στέριωσε

Φιλίπε Σοάρες

i

© Intime

Φιλίπε Σοάρες: Μία επένδυση που κόστισε αλλά δεν... στέριωσε

Τα πεπραγμένα του Φιλίπε Σοάρες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το... άδοξο τέλος.

Παίκτης της πορτογαλικής Φαμαλικάο με κάθε επισημότητα είναι ο Φιλίπε Σοάρες, καθώς ανακοινώθηκε από την ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Έτσι, επιβεβαιώθηκε απόλυτα το ρεπορτάζ του Sportal, που σας ενημέρωσε πριν μερικές ημέρες πως ο παίκτης θα δοθεί δανεικός από τον Δικέφαλο στην εν λόγω ομάδα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία με τη Φαμαλικάο έχει οψιόν αγοράς τριών εκατομμυρίων ευρώ και όσον αφορά το ποσό του δανεισμού είναι κλιμακωτό και έχει σχέση με το πόσο θα αγωνιστεί εκεί ο Φιλίπε Σοάρες. Αν αγωνιστεί λίγο θα πρέπει να δώσει σημαντικό ποσό στον ΠΑΟΚ ο σύλλογος της Πορτογαλίας, ενώ όσο θα παίρνει χρόνο συμμετοχής αυτό το ποσό θα μειώνεται. 

Τη συγκεκριμένη αποχώρηση από το «ασπρόμαυρο» ρόστερ την περίμεναν και τη θεωρούσαν αναμενόμενη αρκετοί, καθώς ο 24χρονος μέσος δεν κατάφερε ποτέ να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Ο «ασπρόμαυρος» απολογισμός

Ο Φιλίπε Σοάρες αποτέλεσε μία από τις πρώτες επιλογές του Ζοσέ Μπότο, τον Γενάρη του 2022. Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, για να τον φέρει στην Τούμπα από τη Μορεϊρένσε. Η μεταγραφή στον Δικέφαλο ήταν και η πρώτη εκτός Πορτογαλίας για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος χρειάστηκε να προσαρμοστεί άμεσα και να τεθεί στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου. 

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-2022, ο Πορτογάλος κατέγραψε συνολικά 17 συμμετοχές, με 1 γκολ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό για την προτελευταία αγωνιστική των play offs. Την περσινή σεζόν και πρώτη του «γεμάτη» με τα ασπρόμαυρα, ο Σοάρες μέτρησε μόλις ένα τέρμα και μία ασίστ σε 24 ματς. 

Ο 24χρονος παίκτης δεν κατάφερε να αποτελέσει βασική επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού, ωστόσο ήταν μία αξιόπιστη λύση στο ροτέισον. Φέτος ο ίδιος πρόλαβε να καταγράψει τρεις συμμετοχές στα καλοκαιρινά προκριματικά του Conference League, ενώ στη συνέχεια μία θλάση τον έβγαλε... νοκ άουτ.

Κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί που τον έβαζαν στα πιτς και η δυσκολία στη προσαρμογή, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον «φτωχό» απολογισμό του Πορτογάλου, ο οποίος πλέον είναι έτοιμος για τον επαναπατρισμό.