Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας μετά από εννέα χρόνια η Φιορεντίνα!

Φιορεντίνα

i

© Getty Images

Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας μετά από εννέα χρόνια η Φιορεντίνα!

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 28.04.2023

Η Φιορεντίνα έμεινε στο 0-0 με την Κρεμονέζε στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα πέρασε δίχως να ιδρώσει στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας έπειτα από εννέα χρόνια.

Φουλάρει για κούπα η Φιορεντίνα! Οι «βιόλα» είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα, καθώς μετά την πρόκριση στους «4» του Europa Conference League πήραν το εισιτήριο και για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Έχοντας για προίκα το 2-0 του πρώτου ημιτελικού, το 0-0 της ρεβάνς κόντρα στην Κρεμονέζε ήταν αρκετό για την ομάδα του Βιντσένζο Ιταλιάνο ώστε να κλείσει ραντεβού με την Ίντερ στον μεγάλο τελικό του «Ολίμπικο» στις 24 Μαΐου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα, απείλησαν αρκετές φορές, αλλά δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Έτσι, η Φιορεντίνα εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Coppa Italia ξανά μετά από εννιά χρόνια, όταν είχε ηττηθεί με 3-1 από τη Νάπολι, ενώ το 2001 ήταν η τελευταία φορά που κατέκτησε τον τίτλο της διοργάνωσης, νικώντας την Πάρμα σε διπλούς τελικούς.