Πήρε το ντέρμπι με τη Γιουβέντους και έφυγε για τελικό η Ίντερ!

Ίντερ

i

Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Πήρε το ντέρμπι με τη Γιουβέντους και έφυγε για τελικό η Ίντερ!

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:57 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 27.04.2023

Η Ίντερ επικράτησε της 1-0 Γιουβέντους στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας χάρη στο γκολ του Ντι Μάρκο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς προκρίθηκε στον τελικό, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα.

Έστειλε σπίτι της τη Γιουβέντους και φουλάρει για κούπα η Ίντερ! Οι «νερατζούρι» πανηγύρισαν τη νίκη επί της «Γηραιάς Κυρίας» με 1-0 και μετά το 1-1 του πρώτου ματς στο Τορίνο προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Εκεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κληθούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους κόντρα στη Φιορεντίνα, η οποία έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης μετά το 2-0 επί της Κρεμονέζε στον πρώτο αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μετά τις ευκαιρίες των Λαουτάρο και Μπαρέλα ευτύχισαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15', με τον Ντι Μάρκο να κάνει το 1-0 με σουτ από κοντινή απόσταση.

Οι «μπιανκονέρι» είχε περιοριστεί σε άκρως παθητικό ρόλο και το έργο της ομάδας του Ιντζάγκι ήταν αρκετά εύκολο. Μάλιστα, με την έναρξη της επανάληψης, στο 53', ο Τζέκο έκανε το 2-0, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Αντρέ Ονάνα χρειάστηκε να παρέμβει μόνο σε δύο φάσεις στο τέλος, όπου απείλησαν οι φιλοξενούμενοι με Ντι Μαρία και Μίλικ και το έκανε, με αποτέλεσμα η Ίντερ να πάρει τη νίκη και να προκριθεί στον τελικό του θεσμού για 15η φορά στην ιστορία της, διεκδικώντας το ένατο τρόπαιο.

Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (68' Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου (83' Γκαλιαρντίνι), Μικίταριαν, Ντιμάρκο (78' Γκόζενς), Τζέκο (68' Λουκάκου), Μαρτίνες (78' Κορέα).

Γιουβέντους: Περίν, Μπονούτσι (68' Ντανίλο), Μπρέμερ, Σάντρο, Ντε Σίλιο, Μιρέτι (79' Πογκμπά), Λοκατέλι (63' Παρέδες), Ραμπιό, Κόστιτς (46' Μίλικ), Ντι Μαρία, Κιέζα.