Σοκ στη Βραζιλία: Παίκτης σύμβολο της Φλαμένγκο τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό γι’ απόπειρα απάτης σε τεστ αντιντόπινγκ!

Σοκ στη Βραζιλία: Παίκτης σύμβολο της Φλαμένγκο τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό γι’ απόπειρα απάτης σε τεστ αντιντόπινγκ!

Στέλιος Βαρδάκης 22:18 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 25.03.2024

Ο άσος της Φλαμένγκο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, γνωστός ως «Γκαμπιγκόλ» τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για το ενδεχόμενο απάτης σε τεστ αντιντόπινγκ. Θα καταθέσει έφεση ο 28χρονος διεθνής Βραζιλιάνος φορ.

Σοκ στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Ο 28χρονος φορ της Φλαμένγκο, Γκάμπριελ Μπαρμπόσα «Γκαμπιγκόλ», ο οποίος έχει κατακτήσει με τον σύλλογο δύο Λιμπερταδόρες, ένα Σουνταμερικάνα, δύο πρωταθλήματα και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2016, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών γι’ απόπειρα απάτης σε τεστ αντιντόπινγκ. Η ποινή άρχισε να μετράει από την έναρξη της υπόθεσης και θα λήξει στις 8 Απριλίου 2025. Ο παίκτης έχει δικαίωμα έφεσης και θα την καταθέσει άμεσα.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Ο επιθετικός της Φλαμένγκο δικάστηκε στο Αθλητικό Δικαστήριο Αντιντόπινγκ, σε μια συνεδρίαση που κράτησε κάτι παραπάνω από δύο ώρες. Η ποινή τέθηκε σε ισχύ στις 8 Απριλίου 2023. Ως εκ τούτου, του απαγορεύεται να παίξει μέχρι τον Απρίλιο του 2025. Η απόφαση ήταν 5 προς 4 υπέρ της τιμωρίας του επιθετικού.

Ο «Γκαμπιγκόλ» κατηγορήθηκε για παραβίαση του άρθρου 122 του Κώδικα Αντιντόπινγκ της Βραζιλίας, που αναφέρεται σε «απάτη ή απόπειρα απάτης οποιουδήποτε μέρους της διαδικασίας ελέγχου». Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει αναστολή έως και τέσσερα χρόνια σε περίπτωση καταδίκης.

Η νομική πλευρά του παίκτη βασίστηκε στη μαρτυρία του LCCameron, ενός βιοχημικού, ο οποίος κλήθηκε να συζητήσει μεθόδους και τεχνικές για τον εντοπισμό τεστ αντιντόπινγκ. Ανακρίθηκε από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον «Γκαμπιγκόλ», τον εισαγγελέα και τους ελεγκτές. Στη δήλωσή του, ο Κάμερον ανέφερε ότι κυρίως από την άποψη των αποτελεσμάτων της συγκομιδής, δεν θα υπάρξει παράβαση.

Ο «Γκαμπιγκόλ» συμμετείχε στη δίκη τη Δευτέρα και υποστήριξε ότι έκανε μία εξέταση αίματος, η οποία θεωρείται πιο αποτελεσματική, απ’ αυτή που θέλησαν να κάνουν οι ελεγκτές..

Ο παίκτης εκπροσωπήθηκε από την ομάδα του δικηγόρου Μπιχάρα Νέτο, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Περουβιανό άσο Πάολο Γκερέρο για υπόθεση ντόπινγκ στα δικαστήρια της FIFA το 2017.

Ο «Γκαμπιγκόλ» κατηγορήθηκε ότι δυσκόλεψε τη διαδικασία ελέγχου. Ακόμη και αν ήταν αρνητικός, σύμφωνα με το άρθρο, η στάση που αναφέρουν οι υπάλληλοι του αντιντόπινγκ ταιριάζει ως «απάτη ή απόπειρα απάτης οποιουδήποτε μέρους της διαδικασίας ελέγχου» και ως εκ τούτου, ο δράστης τιμωρήθηκε με το άρθρο 122 του Κώδικα Βραζιλίας Αντιντόπινγκ. Με εξαίρεση τον «Γκαμπιγκόλ», οι παίκτες της Φλαμένγκο είχαν δώσει εξετάσεις πριν από την προπόνηση στις 10 το πρωί. Η υπόθεση συνέβη στις 8 Απριλίου 2023 στο κέντρο Ninho do Urubu.

Ανατριχίλα με Βινίσιους: Ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τον ρατσισμό - «Κάθε φορά έχω λιγότερη διάθεση να παίξω...» (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:55 - 25.03.2024

Ανατριχίλα με Βινίσιους: Ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τον ρατσισμό - «Κάθε φορά έχω λιγότερη διάθεση να παίξω...» (vid)

Συγκλονιστική στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Βινίσιους εν όψει του φιλικού ανάμεσα σε Ισπανία και Βραζιλία, με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να ξεσπά σε κλάματα μιλώντας για τον ρατσισμό...

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο παίκτης δεν τους απευθυνόταν πριν από την προπόνηση, τους αγνόησε και πήγε για φαγητό, αντιμετώπισε την ομάδα με ασέβεια, δεν ακολούθησε τις υποδεικνυόμενες διαδικασίες και πήρε το δοχείο συλλογής χωρίς να το πει σε κανέναν εκνευρισμένος. Στο τέλος παρέδωσε ανοιχτό τον συλλέκτη, αντίθετα με τις οδηγίες που έλαβε.