Όλα ξεκίνησαν στην Κέρκυρα: Ο Φορτούνης έκανε την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού πριν από εννιά χρόνια (vids)

Φορτούνης

i

Φορτούνης/©Intime

Όλα ξεκίνησαν στην Κέρκυρα: Ο Φορτούνης έκανε την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού πριν από εννιά χρόνια (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης μοίρασε την πρώτη του ασίστ ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στις 30 Νοεμβρίου του 2014. Εννιά χρόνια μετά και ύστερα από 309 συμμετοχές με τα «ερυθρόλευκα» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία των Πειραιωτών.

Το τεράστιο επίτευγμα του Κώστα Φορτούνη δεν συνδυάστηκε με νίκη για τον Ολυμπιακό. Για του λόγου το αληθές επισκιάστηκε από την βαριά ήττα των «ερυθρόλευκων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Η μοίρα τα έφερε έτσι που το... εφιαλτικό βράδυ του Ολυμπιακού ήταν συνάμα ιστορικό για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Ο «Φορτου», πέρα από το παρθενικό γκολ που σημείωσε κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» με την ασίστ που μοίρασε στο Γιώργο Μασούρα στις καθυστερήσεις του αγώνα για το τελικό 2-4, έγινε ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών έφθασε τις 96 και ξεπέρασε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (95), έχοντας μάλιστα λιγότερες συμμετοχές στο ενεργητικό του, 309 έναντι 493.

Πότε μοίρασε ο Φορτούνης την πρώτη του ασίστ ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού; Η απάντηση είναι στις 30 Νοεμβρίου 2014. Ιδιαίτερος αποδεικνύεται έτσι ο Νοέμβριος για τον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό. 

Πριν από εννιά χρόνια λοιπόν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα στο ΕΑΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League στο 58΄ ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, «σέρβιρε» στον Ομάρ Ελαμπντελαουί κι εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. 

Για την ιστορία για τον Ολυμπιακό είχαν σκοράρει ο Φουστέρ (19') κι ο Ντομίνγκες (50' πεν.,  85'). 

Baladeros LIVE: Το ιστορικό 2-4 του Φαλήρου, η γκέλα της ΑΕΚ και ο κερδισμένος Παναθηναϊκός

https://www.youtube.com/watch?v=LFdqykWFjxc

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!