Ποιος είναι ο Φραντσέσκο Καμάρντα: Το 15χρονο wonderkid που έχει σκοράρει 483 γκολ κι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη Μίλαν (vids)

Φραντσέσκο Καμάρντα

i

Milan

Ποιος είναι ο Φραντσέσκο Καμάρντα: Το 15χρονο wonderkid που έχει σκοράρει 483 γκολ κι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη Μίλαν (vids)

Κώστας Τόπας 11:15 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 24.11.2023

Ο 15χρονος, Φραντσέσκο Καμάρντα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Μίλαν για το ματς με τη Φιορεντίνα, γράφοντας ιστορία. Η ιστορία γύρω από το παιδί-θαύμα των «ροσονέρι» που έχει περισσότερα από 400 γκολ.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το 2020, ο Φραντσέσκο Καμάρντα συναντάει το είδωλό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Αυτό «εξηγεί» στη φωτογραφία που δημοσίευσε ένα δωδεκάχρονο αγόρι που, παρόλο που δεν έχει ζήσει τα χρυσά χρόνια του Σουηδού, έχει την ευκαιρία να γράψει την δική του ιστορία με τη φανέλα της Μίλαν.

Tο παιδί-θαύμα των ακαδημιών της Μίλαν και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο του ποδοσφαίρου, συμπεριλήφθηκε από τον Στέφανο Πιόλι στην αποστολή των «ροσονέρι» για την εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Οι άνθρωποι της Μίλαν ήρθαν σε επαφή με τη Serie A και πήραν το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσουν τον 15χρονο επιθετικό (γεννημένος στις 10 Μαρτίου 2008), ο οποίος έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με τις αδιανόητες επιδόσεις του.

Τα 483 γκολ σε 87 αγώνες

Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο καθοριστικό στοιχείο στην ποδοσφαιρική πορεία ανάπτυξης του νεαρού επιθετικού. Ο Πιέτρο ο Πιέτρο Κολαντζέλο, ο οποίος ήταν προπονητής των μικρότερων ομάδων. Εκεί διαπίστωσε το ταλέντο του Καμάρντα και δεν τον άφησε από τα μάτια του.  Σε τρία χρόνια ο νεαρός φορ σημείωσε λίγο περισσότερα από 480 (483 γκολ σε 87 αγώνες) που έπαιξε με τους συνομηλίκους του. Δηλαδή σκοράρει 5,5 γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι, κάνοντας την αγωνία των φίλων της Μίλαν ακόμα μεγαλύτερη για το άμεσο μέλλον του συλλόγου. Επιπλέον, ο Καμάρντα έχει συνεισφέρει με επτά γκολ και δύο ασίστ σε 13 αγώνες με την ομάδα Primavera της Μίλαν αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των τριών στο UEFA Youth League.

Σε  μια σεζόν, η οποία χαρακτηρίστηκε από το χατ-τρικ κόντρα στην Ίντερ, πέτυχε 25 γκολ σε 22 εμφανίσεις με τους «ροσονέρι» που έγιναν πρωταθλητές στην κατηγορία της Under 15. Η πρώτη... λάμψη βέβαια ήρθε νωρίτερα κόντρα στη Φιορεντίνα, όταν από δικό του τέρμα η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα της U8 για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. 

Δεδομένου του πιθανού ενδιαφέροντος των μεγάλων της Ευρώπης, η Μίλαν θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του Φραντσέσκο Καμάρντα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «ροσονέρι» εργάζονται ήδη για να επεκτείνουν τη σχέση τους, ώστε ο παίκτης να συνεχίσει να αναπτύσσεται παράλληλα με τον σύλλογο, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Ο Μαλντίνι και το ρεκόρ

Υπάρχει κάτι στη μοίρα του Φραντσέσκο Καμάρντα που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων στον αγώνα Μίλαν-Φιορεντίνα. Τι σχέση έχει ο Μαλντίνι με τον εν λόγω αγώνα που θα μπορούσε να παίξει ο Φραντσέσκο Καμάρντα; Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα, που είναι και το ρεκόρ: Ο Πάολο Μαλντίνι είναι, ακόμα και σήμερα, ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της πρώτης ομάδας της Μίλαν.

Ο Μαλντίνι ήταν νεαρό αγόρι όταν φόρεσε τη φανέλα των «ροσονέρι» για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα ήταν 16 ετών, 6 μηνών και 25 ημερών. Εάν κάνει το ντεμπούτο του ενάντια στην ομάδα των «βιόλα», ο Καμάρντα θα το κάνει σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 15 ημερών. Και, πάνω απ' όλα, θα το έκανε απέναντι στη Φιορεντίνα, τον τελευταίο αντίπαλο του Μαλντίνι ως ποδοσφαιριστής, στις 31 Μαΐου 2009.