Ο Φρέιρε με τον Nτάνι Άλβες, τον Λεντέσμα και τον... Καραγκούνη
i

© Photo by Jaime Lopez/Jam Media/Getty Images

Ο Φρέιρε με τον Nτάνι Άλβες, τον Λεντέσμα και τον... Καραγκούνη

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:30 - 24.07.2023

Στην μακρά του καριέρα εντός των τεσσάρων γραμμών, ο Νικολάς Φρέιρε έχει συνυπάρξει με αρκετούς ποδοσφαιριστές γνωστούς στο ελληνικό κοινό.

Ο Νικολάς Φρέιρε αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, με τον έμπειρο επιθετικό να εγκαταλείπει το Μεξικό για να αγωνιστεί στον σύλλογο της Stoiximan Super League. Οι Πειραιώτες συμφώνησαν σε όλα με τον 29χρονο άσο της Πούμας, τον οποίον και έπεισαν να γίνει το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, μετά τους Ιμπόρα και Κινί.

Εκτός από τις αποσκευές του, ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός φέρνει στην Ελλάδα και την εμπειρία του εντός των τεσσάρων γραμμών, αφού ο ίδιος αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο από το 2012. Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχει συνυπάρξει με αρκετούς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς αποτελούν γνώριμους στο ελληνικό κοινό.

Η συνύπαρξη με τον Ντάνι Άλβες και το ντεμπούτο

Σε πρώτο χρόνο υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής του οποίου το όνομα είναι δημοφιλές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο. Ο λόγος για τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος στις 22 Ιουλίου έγινε επίσημα ποδοσφαιριστής της Πούμας, εκεί όπου ήδη αγωνιζόταν ο Νικολάς Φρέιρε τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Μάλιστα, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ήταν εξαιρετική! Μόλις στο πρώτο του ματς με την ομάδα, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα τροφοδότησε τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού με ασίστ και εκείνος πέτυχε το ένα από τα συνολικά έξι γκολ με το κλαμπ.

Οι δύο τους μπορεί να ξεκίνησαν ιδανικά, εντούτοις οι αγώνες στους οποίους συνυπήρχαν δεν είχαν θετική έκβαση. Παρέα έπαιξαν σε 12 παιχνίδια, από τα οποία η νίκη ήταν μόλις μία, αυτή κόντρα στην Κουρετάρο με σκορ 4-1. Εν τέλει ο Άλβες αποχώρησε από την ομάδα, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε έχοντας ως πρωταγωνιστή τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Οι «Έλληνες» και ο Έλληνας

Σε αυτή του τη μακρά θητεία ο Φρέιρε συνάντησε πολλούς συμπαίκτες που είχαν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφενός υπάρχει ο Χουάν Ιτούρμπε ο οποίος στην Πούμας είχε συμπαίκτη του τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού. Η φιλία τον δύο παικτών είχε αποκαλυφθεί κυρίως τη μέρα που ο άσος του Άρη έπαιρνε μεταγραφή στην Πατσούκα. Τότε ο Φρέιρε είχε κάνει μια ανάρτηση, στην οποία έλεγε: «Οι φιλίες που σου δίνει το ποδόσφαιρο» με τον επιθετικό των κίτρινων να του απαντά: «Θα μου λείψεις πολύ».

Σε δεύτερο χρόνο, ο Αργεντίνος είχε συνυπάρξει με έναν ποδοσφαιριστή που πέρασε από τον Ολυμπιακό. Στη «δύση» της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ο Κριστιάν Λεντέσμα βρέθηκε στο ίδιο ρόστερ με τον νεαρό Νικολάς Φρέιρε, με τους δύο να αγωνίζονται μαζί σε αρκετά παιχνίδια. Από το 2014 μέχρι το 2016, ο αμυντικός με τον μέσο έπαιξαν παρέα για 1880 λεπτά φορώντας τη φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορ.

Νικολάς Φρέιρε: Από τα χέρια του Φαν'τ Σχιπ σε αυτά του Μίτσελ και από την ραψωδία κόντρα στον Πινέδα, στα ερυθρόλευκα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:15 - 23.07.2023

Νικολάς Φρέιρε: Από τα χέρια του Φαν'τ Σχιπ σε αυτά του Μίτσελ και από την ραψωδία κόντρα στον Πινέδα, στα ερυθρόλευκα

Ο Νικολάς Φρέιρε είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Το προφίλ του Αργεντίνου στόπερ, το ενδιαφέρον από Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι και η σχέση του με Μίτσελ και Ιτούρμπε.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Θανάση Καραγκούνη, με τον οποίο ο Φρέιρε αγωνίστηκε σε ένα και μοναδικό παιχνίδι τη σεζόν 2017-18. Με τον Έλληνα επιθετικό έπαιξαν στην αναμέτρηση Ρόντα - Τσβόλε (σ.σ. αμφότεροι έπαιζαν για λογαριασμό της δεύτερης) με κοινό χρόνο στο γρασίδι τα εννέα λεπτά. Εντούτοις, η ομάδα τους ηττήθηκε με 3-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.