Όταν ο Φρόιντφελντ προκάλεσε... εμφύλιο στην Αγγλία με αφορμή ένα πέναλτι στο Λίβερπουλ - Άρσεναλ (vid)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ

i

© Photo by AMA/Corbis via Getty Images

Όταν ο Φρόιντφελντ προκάλεσε... εμφύλιο στην Αγγλία με αφορμή ένα πέναλτι στο Λίβερπουλ - Άρσεναλ (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:34 - 12.10.2023

Ήταν 8 Απριλίου του 2008 όταν η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Champions League, με την αποκλεισμένη Άρσεναλ να «βράζει» με τη διαιτησία του Πίτερ Φρόιντφελντ.

Ο Πίτερ Φρόιντφελντ αποτελεί τον νέο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, αφού ο Σουηδός υπερψηφίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με οχτώ υπέρ και δύο λευκά. Η πρόσληψή του ήταν αποδεκτή από τις περισσότερες ομάδες της Stoiximan Super League, ωστόσο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εξέφρασαν έντονα την αντίθεσή τους. Οι αντιδράσεις από τους δύο αιώνιους ήταν σφοδρές, ωστόσο αν γνωρίζει κάτι καλά ο 59χρονος είναι να βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις.

Άλλωστε, στο παρελθόν ο ίδιος ήταν ρέφερι. Ένα επάγγελμα στο οποίο η γκρίνια, η αντίδραση και ο εκνευρισμός είναι σύνηθες φαινόμενο από την απέναντι πλευρά. Μάλιστα, στην καριέρα του υπήρξε μία στιγμή στην οποία ο ίδιος προκάλεσε... εμφύλιο στην Αγγλία, με αφορμή μία απόφασή του στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Απριλίου του 2008! Οι «ρεντς» υποδέχονταν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1) άφηνε τα πάντα ανοιχτά. Μέχρι το 84' η γηπεδούχος είχε το προβάδισμα, όμως οι «κανονιέρηδες» ισοφάρισαν σε 2-2 χάρη στο γκολ του Αντεμπαγιόρ. Ένα αποτέλεσμα το οποίο τους χάριζε την πρόκριση, αφού τότε ίσχυε ο κανονισμός για το εκτός έδρας γκολ. Ένα λεπτό αργότερα όμως όλα άλλαξαν και στο επίκεντρο βρέθηκε ο Πίτερ Φρόιντφερντ.

Ο Σουηδός υπέδειξε πέναλτι σε παράβαση του Κόλο Τουρέ στον Μπαμπέλ και η... βόμβα ενεργοποιήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι φώναζαν πως η επαφή δεν συνιστούσε παράβαση όμως χωρίς VAR η απόφαση δεν μπορούσε να αλλάξει. Τις επόμενες ημέρες, οι ιστοσελίδες και οι εφημερίδες που ήταν φίλα προσκείμενες στην Άρσεναλ «έβραζαν», ενώ στην ίδια την ομάδα τα νεύρα ήταν στο... κόκκινο. Εν τέλει - και για την ιστορία - η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στα ημιτελικά, με την Τσέλσι να την πετά εκτός και να αντιμετωπίζει στον τελικό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.