Οι σκέψεις Αλαφούζου μετά τη διαδικασία με τον Φρόιντφελντ

Γιάννης Αλαφούζος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης

i

Intime

Οι σκέψεις Αλαφούζου μετά τη διαδικασία με τον Φρόιντφελντ

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:56 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 11.10.2023

Για άλλη μία φορά η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλήθηκε να λειτουργήσει ως διεκπεραιωτής των αποφάσεων που την αφορούν και η διαρκής απαξίωση και υποβάθμιση του οργάνου, έχει επιφέρει διάφορες σκέψεις στον Παναθηναϊκό.

Πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, (στην οποία ψηφίστηκε η εισήγηση για την πρόσληψη του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ στην προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας) ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης έριξε μία «βόμβα».

Ο κύριος Μπουτσικάρης ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός ίσως να μην συνεχίσει να μετέχει στις εργασίες του οργάνου της Ομοσπονδίας, επειδή θεωρεί ότι έχει μετατραπεί σε διεκπεραιωτή αποφάσεων και υποβαθμίζεται διαρκώς ο ρόλος του.

Για τους «πράσινους» η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα έπρεπε να είναι το όργανο στο οποίο θα καθορίζεται η πολιτική που αφορά τη Stoiximan Super League και όχι να καλείται απλώς, να επικυρώνει όσα αποφασίζονται σε… κλειστά δωμάτια με αδιαφανείς διαδικασίες.

Είναι σαφές ότι ο Γιάννης Αλαφούζος - ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση - προβληματίζεται εδώ και καιρό. Με την ατάκα του Μπουτσικάρη στη συνεδρίαση να μην είναι τυχαία.

Η περίεργη πρόσληψη του Φρόιντφελντ, η στάση των Δικέφαλων και το... άδειασμα στον Λουτσέσκου

Η περίεργη πρόσληψη του Φρόιντφελντ, η στάση των Δικέφαλων και το... άδειασμα στον Λουτσέσκου

Ο Πίτερ Φρόιντφελντ παρουσιάστηκε σαν «μονόδρομος» από την ΕΠΟ και υπερψηφίστηκε αμέσως, χωρίς καν να εξεταστεί από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μία ψήφος κόντρα σε κάθε λογική και προηγούμενη διαβούλευση, που αποτελεί και το μεγαλύτερο άδειασμα στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο Αλαφούζος είχε αποφύγει να θέσει δημόσια το ζήτημα και το είχε μοιραστεί με τον κύκλο των στενών συνεργατών του. Μετά και τις εξελίξεις με τον νέο αρχιδιαιτητή, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται αποφασισμένος να προβεί ακόμα και σε ρήξεις που δεν συνηθίζει.

Οι επόμενες ενέργειές του Τριφυλλιού δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά μία από αυτές είναι και η πιθανή αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ο Αλαφούζος έχει προτιμήσει να κινηθεί θεσμικά μέχρι σήμερα και να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές διεργασίες στο Πάρκο Γουδή. Όμως, ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ διαπιστώνει ότι η στάση του όχι μόνο δεν φέρνει αποτελέσματα, αλλά αντιθέτως εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε τον Φρόιντφελντ, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:27 - 10.10.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε τον Φρόιντφελντ, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία

Σφοδρή αντίδραση του Παναθηναϊκού στην επιβολή του Πίτερ Φρόιντφελντ στην προεδρία της ΚΕΔ. Αποχώρησαν οι «πράσινοι» καταγγέλοντας αντιθεσμικές πρακτικές από τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο όργανο θα ληφθεί μετά από πάρα πολύ σκέψη. Διότι προσμετράται και το γεγονός πως το Τριφύλλι δεν έχει εκπρόσωπο σε άλλη Επιτροπή στην Ομοσπονδία. Ως εκ τούτου, να μείνει η ομάδα χωρίς φωνή - εφόσον κανένα μέλος της διοίκησης του δεν μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανάμεσα στους εκπροσώπους τη Super League - ίσως να μην είναι το πιο φρόνιμο.

Από την άλλη, άλλη μία φορά η ΕΠΟ απαξίωσε και διακωμώδησε την Επιτροπή, φέρνοντας την προ τετελεσμένου με την επιλογή του Πίτερ Φρόιντφελντ για την ηγεσία της ΚΕΔ. Συνεπώς, δεν είχε και νόημα η συνεδρίαση και η απόπειρα του Παναθηναϊκού να ζητήσει την τήρηση της νομιμότητας.