Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς προχωρά σε νέο εκτεταμένο ροτέισον

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς προχωρά σε νέο εκτεταμένο ροτέισον

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:29 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 08.10.2023

Ο Παναθηναϊκός κλείνει έναν κύκλο δύσκολων αγώνων απέναντι στον Ατρόμητο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσαρμόζει το σχέδιο του για να παρατάξει μία φρέσκια και συγκεντρωμένη ενδεκάδα.

Ο πιο δύσκολος και απαιτητικός κύκλος αγώνων κλείνει απόψε (8/10, 21:30) για τον Παναθηναϊκό, εναντίον του Ατρόμητου στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πρόκειται για το εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League, που είχε αναβληθεί μαζί με το ΑΕΚ - Παναιτωλικός.

Υπό άλλες προϋποθέσεις, οι «πράσινοι» θα είχαν περάσει σε mode διακοπής, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα προκριματικά του Euro 2024. Εντούτοις, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επισήμανε στους παίκτες πως επιβάλλεται να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να παρουσιαστούν σοβαροί.

Ο Ατρόμητος άρχισε το πρωτάθλημα με αρνητικά αποτελέσματα και κακή εικόνα, όμως βελτιώνεται διαρκώς. Αποκορύφωμα ήταν η ήττα από την ΑΕΚ, που σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά και με τις εσφαλμένες γραμμές του off-side.

Την απόδοση του αποψινού αντιπάλου εξήγησε ο Γιοβάνοβιτς στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο 61χρονος προπονητής ζήτησε διατήρηση της προσήλωσης τους, ενώ σκοπεύει να επιμείνει στο εκτεταμένο ροτέισον.

Οι πιο επιβαρυμένοι όπως οι Μπερνάρ, Κώτσιρας, Ιωαννίδης αναμένεται να προφυλαχθούν. Ξεκούραστοι όπως οι Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τζούρισιτς διεκδικούν μία θέση στο αρχικό σχήμα.

Στο μεταξύ, ο Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει καθόλους τους τραυματίες Χουάνκαρ, Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον, αλλά και τον ανέτοιμο Αϊτόρ. Συγκριτικά με την αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισράλη, διαθέσιμοι είναι και οι Γερεμέγεφ, Βέρμπιτς, Κλάινχαϊσλερ και Ζέκα, οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

Ο Γιοβάνοβιτς θα διατηρήσει το σύστημα 4-3-3, με τη συγκρότηση της ενδεκάδας να είναι ανοιχτή. Με το επικρατέστερο σενάριο να περιλαμβάνει αλλαγές. Ο Λοντίγκιν ίσως να επανέρθει στην εστία αντί του Μπρινιόλι, στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ένας εκ των Σένκεφελντ και Γεντβάι, με παρτενέρ τον Αράο, ούτως ώστε να ξεκουραστούν.Το δεξιό άκρο θα καλύψει ο Βαγιαννίδης και το αριστερό ο Μλαντένοβιτς.

Ο Ρούμπεν θα είναι ο αμυντικός μέσος, με εσωτερικούς χαφ τους Βιλένα και Τζούρισιτς. Ο Βέρμπιτς θα αρχίσει ως αριστερός εξτρέμ, ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ και ο Σπόραρ ο «φουνταριστός».