Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο απόλυτος game changer του πρωταθλήματος (vids)

Φώτης Ιωαννίδης

i

Φώτης Ιωαννίδης/ © Intime

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο απόλυτος game changer του πρωταθλήματος (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:12 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 25.04.2023

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα να αναδειχθεί ο MVP του πρωταθλήματος σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον τίτλο. Στην Τούμπα ο νεαρός επιθετικός έδωσε για ακόμη μια φορά τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο από μηχανής Θεός του Παναθηναϊκού το τελευταίο πεντάμηνο. Ο διεθνής επιθετικός του «τριφυλλιού» από τον Νοέμβριο και μετά είναι σε εξαιρετικό φεγγάρι και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» είναι πρωτοπόροι στη βαθμολογία λίγες ώρες μετά το φινάλε της πέμπτης αγωνιστικής των play offs της Super League

Ο Ιωαννίδης στην αρχή της φετινή σεζόν είδε τον Άντραζ Σπόραρ να παίρνει τη θέση του βασικού σέντερ φορ του «τριφυλλιού». Το διαχειρίστηκε ως επαγγελματίας. Περνούσε ως αλλαγή και έδινε το 100%. Αμφισβητήθηκε ουκ ολίγες φορές, τα «άκουγε» στα σχόλια στα social media και ήρθε η στιγμή να κα΄νει όλους αυτούς να του ζητήσουν συγγνώμη. 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου στη Λεωφόρο. Ο νεαρός επιθετικός περνά ως αλλαγή στο 87' με το σκορ 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Μέσα σε δέκα λεπτά έκανε τη δουλειά του. Κέρδισε πέναλτι, ο Σπόραρ το εκτέλεσε εύστοχα, ο Παναθηναϊκός πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο και παρέμεινε αήττητος και πρωτοπόρος. 

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1

Τρία βράδια αργότερα στο Αγρίνιο και ο Φώτης Ιωαννίδης, που έρχεται ξανά από τον πάγκο να είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο 78' ο Έλληνας φορ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και ο Παναθηναϊκός θα φύγει με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» και τρεις πολύτιμους βαθμούς. 

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 

Στις 13 Νοεμβρίου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ. Το «τριφύλλι» παρά τις ευκαιρίες που δημιουργεί δεν καταφέρνει να βρει γκολ μέχρι το 79'. Στο 80' ο Ιωαννίδης, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 64΄, θα νικήσει τον Γιαννιώτη και θα δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχος. Ο Μάγκνουσον με φοβερή εκτέλεση φάουλ θα διαμορφώσει το τελικό 2-0. 

Ιωνικός - Παναθηναϊκός 1-1 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανήκει πια παρελθόν και μετά από περίπου ένα μήνα οι ομάδες επιστρέφουν ξανά στη δράση. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Ιωνικό στις 21 Δεκεμβρίου και ο Ιωαννίδης παίρνει φανέλα βασικού από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από δική του ενέργεια, ο Μπερνάρ θα πάρει το «ριμπάουντ» στη απόκρουση του Χουτεσιώτη στο σουτ του Έλληνα φορ και θα ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι». Σε αυτό το ματς οι «πράσινοι» θυμίζουμε πως έκαναν την πρώτη τους «γκέλα», καθώς ο Άοσμαν ισοφάρισε στο 84'. 

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1 

Φτάνουμε στις 28 Δεκεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως είναι επηρεασμένος από τη διακοπή του πρωταθλήματος και μολονότι ο ΟΦΗ αγωνίζεται με 10 ποδοσφαιριστές από το 8΄μετά την αποβολή του Γιοχού, «σοκάρει» τους «πράσινους» και παίρνει προβάδισμα στο σκορ με τον Λάρσον στο 58'. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης περνά ως αλλαγή. Στις καθυστερήσεις του ματς είναι ξανά εκείνος που θα σώσει την ομάδα του. Μετά από μία πολύ όμορφη ενέργεια και σουτ με το αριστερό στα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της κρητικής ομάδας και θα δώσει το βαθμός της ισοπαλίας στο «τριφύλλι». 

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2 

Για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Aτρόμητο στο Περιστέρι. Χάρη στα δύο γκολ του Ιωαννίδη στο 49' και στο 63' (πεν.) το «τριφύλλι» παίρνει ένα ακόμα σημαντικό «διπλό» σε μία δύσκολη έδρα και τερματίζει πρώτο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League, γεγονός που μπορεί να κρίνει και τον πρωταθλητή σε μερικές μέρες από τώρα. 

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

Έχουμε μπει στα play offs. Το ημερολόγιο δείχνει 23 Απριλίου και ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την πέμπτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Ο Μπερνάρ «παγώνει» την Τούμπα με ένα πανέμορφο γκολ αλλά ο Αουγκούστο στο 85΄θα φέρει το ματς στα ίσα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιωαννίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα στο 70΄ θα ανατραπεί στη μεγάλη περιοχή από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο ίδιος. Ο 23χρονος επιθετικός θα νικήσει από την «άσπρη βούλα» τον Κοτάρσκι και ο Παναθηναϊκός θα φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για ακόμα μία εβδομάδα. 

Όπως παρατηρείτε ο Ιωαννίδης έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε επτά πολύ κρίσιμους αγώνες του Παναθηναϊκού. Το «7» του «τριφυλλιού» έχει βγει μπροστά και έχει φωνάξει «παρών» όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν. Έχει σώσει τους «πράσινους» και τους έχει χαρίσει 15 βαθμούς που ίσως αναδείξουν πρωταθλητή Ελλάδος τον Παναθηναϊκό. Και αυτό να μην γίνει ο Ιωαννίδης έχει καταφέρει να γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και να τους ξυπνήσει στιγμές... Ολισαντέμπε. Ο 23χρονος επιθετικός τη φετινή σεζόν μετρά έξι γκολ και τέσσερις ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο Φώτης Ιωαννίδης θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του Παναθηναϊκού σε δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο 23χρονος επιθετικός στο ματς με την «Ένωση» στη Νέα Φιλαδέλφεια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο 90+8΄με το σκορ στο 1-0 πέρασε τον Αθανασιάδη αλλά το σουτ που έκανε πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι «κιτρινόμαυροι». Η δεύτερη φορά ήταν στην πρεμιέρα των play offs της Super League. Στο 46ο λεπτό του ντέρμπι στην «OPAP Arena» ο Έλληνας φορ παίρνει το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Αθανασιάδη στο σου του Μαντσίνι, αλλά από κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.