«Αυτοκράτορας» ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη - Έκανε το 4/4 κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη στο πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός

i

© Intime

«Αυτοκράτορας» ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη - Έκανε το 4/4 κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη στο πρωτάθλημα

Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2), ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις υποχρεώσεις του στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους «ασπρόμαυρους» και τον Άρη, κάνοντας το απόλυτο 4/4 σε κανονική διάρκεια και play offs.

Ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» από την Τούμπα με σπουδαίο διπλό κόντρα στον ΠΑΟΚ, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη στο 91ο λεπτό, στο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής των play offs της Super League κι έκανε το απόλυτο στη Θεσσαλονίκη τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν και πήρε το προβάδισμα με το υπέροχο γκολ του Μπερνάρ, ισοφαρίστηκε στο 85ο λεπτό σε 1-1, χάρη στο γκολ του Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο, οι «πράσινοι» έδειξαν σφυγμό και πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη, ο οποίος φέτος έχει αποδειχθεί... χρυσάφι για το «τρυφίλλι», πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ σε κρίσιμες στιγμές.

Αυτό ήταν το δεύτερο σερί διπλό στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, καθώς επίσης ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» κι από το «Κλεάνθης Βικελίδης» δύο φορές σε ισάριθμα ματς φέτος. Τα τέσσερα μεγάλα διπλά στη Θεσσαλονίκη έχουν βοηθήσει την ομάδα να καθιερωθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το πρώτο διπλό στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ

Στις 2 του Οκτώβρη, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι του τη φετινή σεζόν. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μπορεί ο ΠΑΟΚ να άνοιξε το σκορ με τον Ολιβέιρα και να είχε το προβάδισμα μέχρι το 50ο λεπτό, όμως με δύο γκολ του Αϊτόρ το «τριφύλλι» πήρε σπουδαία νίκη και παρέμεινε στην πρώτη θέση.

Η δεύτερη σερί ανατροπή και το πρώτο διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Στις 12/2, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετώπισε τον Άρη εκτός έδρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ όπως και στην Τούμπα, κατάφερε με σκόρερ τους δύο Αργεντινούς, αρχικά τον Μαντσίνι στο 36' και εν συνεχεία τον Παλάσιος στο 86' να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει ένα σημαντικό διπλό (1-2).

Το διπλό στο Χαριλάου και η... εξιλέωση του Σπόραρ

Στις 5/4, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη, αυτή τη φορά για την τρίτη αγωνιστική των play offs. Με «χρυσό» σκόρερ τον Σπόραρ στο 69ο λεπτό, το «τριφύλλι» έφυγε ξανά με μεγάλο διπλό (0-1) από τη συγκεκριμένη έδρα τη φετινή σεζόν και παρέμεινε στην κορυφή. Θυμίζουμε, την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στο Βόλο (0-0), ο Σλοβένος φορ ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Με δύο σπουδαίες ανατροπές, μία νίκη με γκολ στο 90+1 κι ένα διπλό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός έκανε το 4/4 στη Θεσσαλονίκη κι έδωσε συνέχεια στο απίθανο σερί.