Πέρασε σαν πρωταθλητής από την Τούμπα
i

© Intime

Πέρασε σαν πρωταθλητής από την Τούμπα

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:58 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 24.04.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο ήταν με τον Ολυμπιακό, όμως πήρε τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Ιωαννίδη στο 91’ και τώρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ.

Τέτοιες νίκες, γράφουν ιστορία! Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εντυπωσιακός, αυτή τη φορά δεν κυριάρχησε πλήρως και πιέστηκε πολύ, όμως έστω και ανορθόδοξα πήρε αυτό που ήθελε στην Τούμπα! Το 2-1 επί του ΠΑΟΚ τον διατήρησε πρωτοπόρο στη βαθμολογία και τον καθιστά κύριο του εαυτού του. Από τα δικά του αποτελέσματα, μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής και να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν!

Δεν θα αρνηθεί κανείς ότι από το 60’ και μετά, ο Παναθηναϊκός πιέστηκε πάρα πολύ και ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο να νιώθει αδικημένος από την ήττα. Οι γηπεδούχοι του Λουτσέσκου έβαλαν τους «πράσινους» στην περιοχή τους, οι οποίοι με εξαίρεση το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης από το πάτημα του Ζίβκοβιτς, δεν επιτέθηκαν καθόλου. Πράγματι, η συμπεριφορά των παικτών του Τριφυλλιού επιβάλλεται να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς, ώστε εκείνος να διορθώσει τα κακώς κείμενα μέχρι την κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ιαχή «γκοοοοολλλλλ» για το 1-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ ακούστηκε από τους «πράσινους» την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Γιοβάνοβιτς! (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:25 - 23.04.2023

Η ιαχή «γκοοοοολλλλλ» για το 1-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ ακούστηκε από τους «πράσινους» την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Γιοβάνοβιτς! (vid)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δηλώσεις για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα κι εκείνη την ώρα ακούστηκε ένβα μακρόσυρτο «γκοοοολλλλλ» όταν έγινε στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ το 1-1.

Ωστόσο, το παιχνίδι αρχίζει από τη σέντρα. Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 60’ ήταν ανώτερος και άξιζε να προηγείται με μεγαλύτερη διαφορά. Ο Σπόραρ είχε τέσσερις φορές τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, αλλά τις σπατάλησε όλες. Η πρώτη ώρα του ματς, δεν προμήνυε την κατάληξη μέχρι τις καθυστερήσεις.

Επιπροσθέτως, ο Μανούχος ο οποίος βρισκόταν στο VAR, δεν έστειλε τον Ζίλμπερτ να τσεκάρει ένα χέρι αμυντικού του ΠΑΟΚ σε διεκδίκηση με τον Σπόραρ. Να αφήσει τον ελίτ Γερμανό ρέφερι να πάρει την ευθύνη, αφού έχει τσεκάρει όλα τα ριπλέι. Από την άλλη, στο 90’ ο Μανούχος δεν γινόταν να παραβλέψει ότι ο Ζίβκοβιτς πάτησε τον Ιωαννίδη. Κάλεσε τον Ζίλμπερτ στο VAR και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Σημασία και αξία έχει πως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όταν στριμώχτηκε. Όταν όλα στράβωσαν. Εκεί που μέχρι πρότινος δεν είχε την ίδια ψυχραιμία, την ίδια στόφα να νικήσει υπό αντίξοες συνθήκες. Πλέον, το έχει. Η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή, την ωριμότητα του επίδοξου πρωταθλητή.

Σε αυτό το τάιμινγκ της σεζόν, μετράει το αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός δεν είναι πολύ καλός. Και στην Τούμπα κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, παρότι αγχώθηκε και έχασε τον έλεγχο για ένα διάστημα. Όμως, όταν είσαι εν δυνάμει πρωταθλητής, νικάς παντού και υπό οποιαδήποτε συνθήκες.

Βέβαια, το διπλό της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να χαρεί όσο θα ήθελε. Γιατί με μία απώλεια της Ένωσης, θα έμενε μόνος πρώτος. Αλλά με τα «αν» δεν έχουμε την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι την επόμενη Κυριακή και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην αγωνιστική της Τετάρτης, οι δύο μεγάλοι της Αθήνας θα λύσουν τις διαφορές τους στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!