Με τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού

i

© Intime

Με τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Sportal newsroom 00:29 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 24.04.2023

Η εισβολή οπαδών στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, φέρνει τους Πειραιώτες σε κίνδυνο, καθώς μπορεί να δεχθούν από πρόστιμο μέχρι και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ (1-3), ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Νταβίντε Μάσα, ακολούθησε η εισβολή οπαδών των «ερυθρόλευκων» στον αγωνιστικό χώρο. 

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί των γηπεδούχων εκτόξευσαν αντικείμενα, καρεκλάκια και βεγγαλικά στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και προσπάθησε ν' απωθήσει τους οπαδούς. Αρκετοί είχαν επίσης διαφημιστικές πινακίδες στα χέρια τους και γι' αρκετά λεπτά ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πολεμικό πεδίο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να δεχθούν από χρηματική τιμωρία, μέχρι και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές. Μένει να δούμε για ποιους λόγους θα κληθεί ο Ολυμπιακός από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός: 

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανέναν πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».