H καταιγιστική Γαλλία σταμάτησε στα δύο γκολ κόντρα στην Ιρλανδία - Πάρτι με πρωταγωνιστή τον Σπόραρ στη Σλοβενία
i

© Getty Images

H καταιγιστική Γαλλία σταμάτησε στα δύο γκολ κόντρα στην Ιρλανδία - Πάρτι με πρωταγωνιστή τον Σπόραρ στη Σλοβενία

Sportal newsroom 23:44 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 08.09.2023

Η αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro, Γαλλία, έκανε ότι ήθελε κόντρα στην Ιρλανδία, της οποίας και επικράτησε με σκορ 2-0.

Η Γαλλία ήταν καταιγιστική κόντρα στην Ιρλανδία, ωστόσο το κοντέρ του σκορ σταμάτησε στα δύο γκολ (2-0). Η παίκτες του Ντεσάμπ ήταν ασταμάτητοι, είχαν δοκάρι, είχαν ακυρωθέν τέρμα και κάπως έτσι πήραν τρεις εύκολους βαθμούς.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ζιρού έφτασε μία ανάσα από το γκολ, το οποίο πέτυχε ο Τσουαμενί ένα τέταρτο αργότερα (19’). Ο δεύτερος υποδέχθηκε μία εξαιρετική μπαλιά και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 39ο λεπτό ο Εμπαπέ έκανε το 2-0, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε από τον βοηθό ως οφσάιντ. 

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου ο Τουράμ εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ που κέρδισε και έκανε το 2-0 (48’). Η Ιρλανδία πήγε να απαντήσει άμεσα όμως το σουτ του Μάιγκαν σταμάτησε στον Ογκμπέν. Στο 72ο λεπτό η Γαλλία έφτασε μία ανάσα από το 3-0, όμως το σουτ του Ουσμάν Ντεμπελέ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Πλέον, η κορυφή του ομίλου, στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, φαντάζει… γαλλική υπόθεση, αφού οι «μπλε» βρίσκονται στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς. Ακολουθεί η Ολλανδία, η οποία επικράτησε της «γαλανόλευκης» με 3-0 και στην τρίτη θέση βρίσκεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Mε Σπόραρ πρωταγωνιστή έκανε πάρτι η Σλοβενία

Την ίδια ώρα, ο Αντράζ Σπόραρ αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Σλοβενία και Βόρεια Ιρλανδία. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του, η οποία και επικράτησε με σκορ 4-2. Το πρώτο του τέρμα ήρθε στο 3' και το δεύτερο στο 56' ενώ σκόρερ χρίστηκαν επίσης οι Στογιάνοβιτς και Σέσκο.

Αναλυτικά η βαθμολογία στον Β' Όμιλο:

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024: