Με 4-3-3, ποιότητα στη δημιουργία αλλά και αφέλεια στην εκτέλεση η Ολλανδία του Κούμαν - Πού θα «πατήσει» η Ελλάδα στη μάχη του Philips Stadion

Ολλανδία - Γαλλία

i

©intime

Με 4-3-3, ποιότητα στη δημιουργία αλλά και αφέλεια στην εκτέλεση η Ολλανδία του Κούμαν - Πού θα «πατήσει» η Ελλάδα στη μάχη του Philips Stadion

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:40 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 07.09.2023

Ώρα προκριματικών για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας που φιλοξενείται απόψε (7/9) στο Philips Stadion του Αϊντχόφεν από την Ολλανδία, σε ένα παιχνίδι με υψηλό συντελεστή δυσκολίας για την Εθνική, αλλά παράλληλα με έναν «αέρα αισιοδοξίας» να πνέει πάνω από το «γαλανόλευκο στρατόπεδο».

H Eθνική μας ομάδα φιλοξενείται απόψε(7/9) στο Philips Stadion από την Ολλανδία στις 21:45, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον της Ελλάδας στον 2ο όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2024. Ειδικά μάλιστα, αν η Εθνική καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, καθώς θα διατηρήσει ή θα αυξήσει την βαθμολογική διαφορά από τους Ολλανδούς και θα βρίσκεται πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Γαλλία.

Η Εθνική μας ομάδα έχει δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο από τους «Οράνιε» στον όμιλο, οι οποίοι έχουν μια νίκη απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ και μια πολύ βαριά ήττα από την Γαλλία με 4-0. Στο «τιμόνι» των Ολλανδών, βρίσκεται από την 1η του Ιανουαρίου, ο Ρόναλντ Κούμαν, η πορεία του οποίου δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού αριθμεί τρείς ήττες στα 4 παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο.

Πάμε να δούμε όμως, ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία της Ολλανδίας του Κούμαν και τα αποτελέσματα της, ακόμα και αν το δείγμα που έχουμε είναι αρκετά περιορισμένο:

Και στα τέσσερα παιχνίδια του Κούμαν στον πάγκο των Ολλανδών, έχει χρησιμοποιήσει τον ίδιο σχηματισμό, το καθιερωμένο 4-3-3. Υπό προϋποθέσεις και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των χαφ του, το σύστημα μετατρέπεται σε 4-2-3-1. Είναι ένα σύστημα που το χρησιμοποιεί για να ελέγχει τον χώρο του άξονα, έχοντας τρείς παίκτες ποιοτικούς με τη μπάλα στα πόδια για να δίνουν τον ρυθμό στην ομάδα του. 

Γαλλία - Ολλανδία 4-0

Το ντεμπτούτο του Κούμαν στον πάγκο των «Οράνιε», ήταν ίσως το χειρότερο δυνατό. Τόσο από πλευράς αντιπάλου, αλλά και λόγω της έκβασης που είχε στο τέλος. Ήττα με 4-0 στο Παρίσι, σε ένα παιχνίδι, που η ομάδα του δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση του αγώνα. Μάλιστα, στο 21ο λεπτό, ο πίνακας του σκορ «έγραφε» 3-0 και η συνέχεια θα ήταν πολύ δύσκολη για τους ίδιους. Το τελικό 4-0 πέτυχε στο 88' ο Εμπαπέ, τιμωρώντας την αστοχία των Ολλανδών.

Ο Κούμαν επέμεινε στην ολλανδική φιλοσοφία, δείχνοντας εξαρχής ότι θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας. Και πράγματι, το κατάφερε αφού κατάφερε στην έδρα της δευτεραθλήτριας κόσμου, να πάρει την μπάλα και να παίξει το παιχνίδι της. «Ρίχνοντας μια ματιά» στα στατιστικά, βλέπει κανείς ότι παρά το βαρύ σκορ, η Ολλανδία σπατάλησε τουλάχιστον τρείς μεγάλες ευκαιρίες για κάποιο γκολ, αλλά λίγο οι απουσίες της, λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης, δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Ολλανδία - Γιβραλτάρ 3-0

Στο αντικειμενικά ευκολότερο παιχνίδι του ομίλου, η Ολλανδία πήρε το πρώτο της τρίποντο, επικρατώντας του αδύναμου Γιβραλτάρ με 3-0. Ίσως το συγκεκριμένο παιχνίδι να μην αποτελεί δεδομένο για την εξέταση του στυλ παιχνιδιού της, αλλά δεν παύει να είναι ένα επίσημο παιχνίδι που δίνει τρείς βαθμούς. Η Ολλανδία ήταν κυριαρχική, παρά το μικρό προβάδισμα που είχε στο ημίχρονο(1-0). 

Στο 2ο μέρος σκόραρε νωρίς, κάνοντας το 2-0 και είδε τους φιλοξενούμενους να μένουν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Λίαμ Γουόκερ. Το τελικό 3-0 πέτυχε στο 82' ο Άκε, με τους Ολλανδούς να τελειώνουν την αναμέτρηση με την στατιστική να «γράφει» 52 σουτ υπέρ, έναντι...0 κατά. Δεν δέχτηκαν ούτε υποψία φάσης από τους φιλοξενούμενους. Η κατοχή μπάλας στο 87%, λογικό όμως με βάση τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.

Ολλανδία - Κροατία 2-4 (παράταση, 2-2 κ.δ.)

Η Ολλανδία τον Ιούνιο βρέθηκε στο «Final Four» του Nations League και κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κροατία στα ημιτελικά. Μιλάμε για παιχνίδια νοκ-άουτ, που έδιναν την δυνατότητα πρόκρισης στο Euro, μέσω αυτής της διαδικασίας. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε με το ισόπαλο 2-2, σε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι. Μάλιστα, αποτέλεσε το πρώτο παιχνίδι του Κούμαν στο νέο του ξεκίνημα, στο οποίο ο αντίπαλος είχε την κατοχή.

Παρόλα αυτά η Κροατία, ήταν πιο απειλητική, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας πιο κοντά στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι Κροάτες ήταν κυρίαρχοι, σκοράροντας δύο φορές, σημειώνοντας έτσι το τελικό 2-4. Σε ακόμα ένα παιχνίδι απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο, η Ολλανδία του Κούμαν, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Ολλανδία - Ιταλία 2-3

Το Nations League, ολοκληρώθηκε με τον αγώνα για την κατάκτηση της 3ης θέσης, ο οποίος κρίθηκε μεταξύ Ολλανδίας και Ιταλίας. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν για ακόμα μια φορά με νωθρότητα και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 2ο μέρος, ανέβασαν ρυθμούς, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Κατάφεραν να μειώσουν στο 68' με τον Μπέργκβαϊν, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ιταλοί «τελείωσαν» το παιχνίδι με γκολ του Κιέζα. Στο 89ο λεπτό μείωσαν ξανά με τον Βαϊνάλντουμ, «οδηγώντας» στο τελικό 2-3.

Γνώρισαν σε ακόμα ένα παιχνίδι την ήττα, ενώ βάσει εικόνας θα μπορούσαν να πάρουν «κάτι παραπάνω». Κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναμετρήσεων που έχουν δώσει, η «αφέλεια» στο τελείωμα των φάσεων και η νευρικότητα. Η ομάδα του Κούμαν, έβρισκε τον τρόπο να φτάνει στην αντίπαλη εστία και να απειλεί, αλλά παρουσίαζε δυσκολίες στην μετατροπή των φάσεων σε γκολ. 

Που θα δείτε το Ολλανδία - Ελλάδα
EURO

08:50 - 07.09.2023

Που θα δείτε το Ολλανδία - Ελλάδα

Ημέρα Εθνικής ομάδας η αποψινή(7/9), με την Ελλάδα να φιλοξενείται στο Philips Stadion από την Ολλανδία, σε ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο για την έκβαση του ομίλου.

Ας ελπίσουμε, για το καλό της Εθνικής μας ομάδας, το παραπάνω χαρακτηριστικό να συνεχιστεί, ώστε η Ελλάδα να γυρίσει πίσω με ένα θετικό αποτέλεσμα και ένα προβάδισμα για την πρόκριση στο Euro του επόμενου καλοκαιριού. Η Εθνική έδειξε απέναντι στη Γαλλία ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε παρόμοιας δυσκολίας αναμέτρηση, οπότε μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξη ενόψει της αποψινής πολύ δύσκολης αναμέτρησης με τους Ολλανδούς.