Ο Τοντιμπό δεν θα τιμωρηθεί για το νευρικό γέλιο του σε ενός λεπτού σιγή (vids)

Ζαν-Κλερ Τοντιμπό

i

PrtScr

Ο Τοντιμπό δεν θα τιμωρηθεί για το νευρικό γέλιο του σε ενός λεπτού σιγή (vids)

Κώστας Τόπας 11:26 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 18.10.2023

Ο Ντιντιέ Ντεσάν θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό δεν θα τιμωρηθεί για το γέλιο του κατά τη διάρκεια ενός λεπτού σιγής στον αγώνα της Γαλλίας με την Ολλανδία

Τέσσερις ημέρες μετά το «νευρικό γέλιο» του κατά τη διάρκεια του λεπτού σιγής για τα θύματα του πολέμου στο Ισραήλ, που τηρήθηκε πριν από την Ολλανδία-Γαλλία, ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό δεν μπήκε στο παιχνίδι αυτή την Τρίτη (17/10) κόντρα στη Σκωτία (4-1). 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ντιντιέ Ντεσάν διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει επιθυμία να τιμωρηθεί ο παίκτης της Νις, ακόμα κι αν εκμεταλλεύτηκε το σενάριο του αγώνα να μην ρισκάρει να φέρει τον παίκτη του σε άσχημη κατάσταση.

«Δεν υπάρχει καμία τιμωρία από την πλευρά μου», ανέφερε ο Ντεσάν σε συνέντευξη Τύπου. «Είχα διαφορετικές επιλογές. Έφυγε για να κάνει ζέσταμα πριν από τον Καστέλο Λουκέμπα. Καθώς έμεινε λίγος χρόνος, άδραξα την ευκαιρία να ρίξω τον Καστέλο στο ματς. Ο Τοντιμπό είπε αυτό που είχε να σας πει», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «τρικολόρ».

Ο Τοντιμπό που δεν έχει παίξει ούτε λεπτό στα προκριματικά του Euro ζήτησε συγγνώμη από την επιτροπή και δήλωσε: «Ήθελα να σχολιάσω το μέγεθος που πήρε το θέμα. Η ερμηνεία της κατάστασης είναι αρκετά τραβηγμένη. Δεν νομίζω ότι είμαι ένα ασεβές αυτό που έκανα. Είχα νευρικό γέλιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν κορόιδευα την τρέχουσα κατάσταση. Ήταν αρκετά περίεργα. Εκεί που καθόμασταν ήταν πίσω μας οπαδοί της Ολλανδίας και κάποιος έκανε μερικά αστεία. Έτσι με έπιασε νευρικό γέλιο. Δεν γελούσα με την κατάσταση».

Εκείνη την ημέρα μάλιστα, στη Γαλλία είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου ένας καθηγητής, με τον δράστη να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ». Γι' αυτό το περιστατικό ο Τοντιμπό τόνισε ότι: «Κάποιοι είπαν ότι δεν με ένοιαζε αν πέθανε ένας δάσκαλος. Να ξέρετε ότι η μητέρα μου εργάζεται στην εθνική παιδεία για είκοσι χρόνια και αυτό θα μπορούσε να συμβεί στη μητέρα μου. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει καθόλου την εικόνα μου και με ενοχλεί λίγο».