«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και στο Γαλλία – Σκωτία μετά τις απειλές για βόμβες και την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Γαλλία

i

©Intime

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας και στο Γαλλία – Σκωτία μετά τις απειλές για βόμβες και την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Κώστας Τόπας 13:35 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 17.10.2023

Το ματς μεταξύ Γαλλίας - Σκωτίας που γίνεται στην Λιλ, κοντά τα σύνορα με το Βέλγιο, έχει σημάνει συναγερμό και στις γαλλικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση που άφησε δύο νεκρούς και έναν τραυματία στις Βρυξέλλες, που οδήγησε στο τέλος του αγώνα Βελγίου-Σουηδίας, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Τρίτης (17/10, 22:00) κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Γαλλίας – Σκωτίας,  που πρέπει να διεξαχθεί στο Στάδιο «Πιερ Μορουά» στο Βιλνέβ ντ' Ασκ της Γαλλίας.

Μετά την ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης (17/100 για την ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού κοντά στην περιοχή της Λιλ από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση ασφαλείας και προσδιορίστηκαν οι λεπτομέρειες του συστήματος που θα είναι σε εφαρμογή σε αυτόν τον αγώνα των «τρικολόρ» απέναντι στους Σκωτσέζους.

Ο Νταρμανέν, έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με το Βέλγιο ενώ γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν 200 αστυνομικοί και 100 ειδικές δυνάμεις. Η αποστολή τους θα είναι να εξασφαλίσουν τα πάντα γύρω από τον περίβολο αλλά και το κέντρο της πόλης της Λιλ. 

Πρόεδρος Σουηδικής Ομοσπονδίας: «Διακόψαμε το παιχνίδι από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια»
EURO

10:22 - 17.10.2023

Πρόεδρος Σουηδικής Ομοσπονδίας: «Διακόψαμε το παιχνίδι από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια»

Ο Πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, εξήγησε το λόγο για τον οποίο το παιχνίδι με το Βέλγιο είχε διακοπεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες πέθανε μετά από αστυνομική επιχείρηση. Επιπλέον από νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/10) και το «Γουέμπλεϊ» είναι «αστακός». Μάλιστα, η αστυνομία προετοιμάζει ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι όλοι οι Άγγλοι και Ιταλοί φίλαθλοι μπορούν να φτάσουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου με ασφάλεια.