Γενικός Διευθ. Ερυθρού Αστέρα στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει 22 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως και εμείς πέντε εκατ. ευρώ»

Γενικός Διευθ. Ερυθρού Αστέρα στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει 22 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως και εμείς πέντε εκατ. ευρώ»

Δημήτρης Χούπης 15:20 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.02.2024

Ο Γενικός Διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, Ζβέζνταν Τέρζιτς μίλησε στο Sportal τη Σερβίας και αναφέρθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ και της σερβικής ομάδας, συγκρίνοντας τα έσοδα που παίρνουν οι δύο σύλλογοι. Τόνισε δε ότι η Ένωση πρέπει να γίνει πρότυπο στην προσπάθεια του Ερυθρού να χτίσει νέο γήπεδο.

Το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα έχει διχάσει τον κόσμο της ομάδας. Ο λόγος είναι το γεγονός πως το «Μαρακανά» ναι μεν είναι η ιστορική έδρα του συλλόγου, αλλά είναι πλέον αρκετά παλιό. Αρκετοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι πρέπει να γκρεμιστεί, προκειμένου να χτιστεί νέο γήπεδο

Κάπως έτσι ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας του Βελιγραδίου, Ζβέζνταν Τέρζιτς μίλησε στο Sportal.rs και αναφέρθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ, «OPAP Arena», τονίζοντας ότι πρέπει γίνει πρότυπο. Ο λόγος είναι τα έσοδα σε σύγκριση με τον Ερυθρό Αστέρα. 

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ευρωπαϊκών ομάδων που δείχνουν πως όταν χτίζουν νέο γήπεδο, διπλασιάζουν ή ακόμα και τριπλασιάζουν τα έσοδα τους από τον αριθμό εισιτηρίων. Για παράδειγμα η ΑΕΚ έχει ετήσια έσοδα από τα εισιτήρια στα εντός έδρας παιχνίδια της που φτάνουν στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ εμείς έχουμε μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Έχτισαν ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο με χωρητικότητα 32.000 θέσεις το οποίο σε κάθε ματς είναι sold-out. Αναφέρομαι στην ΑΕΚ, μια ομάδα όπου το ποδοσφαιρικό περιβάλλον δεν είναι το ίδιο φιλικό όπως στην Αγγλία ή την Γερμανία», ήταν τα λόγια του αρχικά. 

«Ο κόσμος που λέει 'δεν είναι τα πάντα λεφτά' έχει λάθος. Είναι θέμα χρημάτων. Καταλαβαίνω πολλούς από τους οπαδούς μας που είναι δεμένοι συναισθηματικά με την ένδοξη ιστορία μας, αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπης έχτισαν νέα, σύγχρονα γήπεδα. Το ξεπέρασαν αυτό. Αντιλήφθηκαν πως εάν θέλουν να προχωρήσουν, τούτο δεν θα συμβεί χωρίς ένα νέο γήπεδο.

Το δίλημμα είναι εάν το γήπεδο μας θα πρέπει να ανακατασκευαστεί όπως θέλουν πολλοί οπαδοί μας ή εάν πρέπει να κατεδαφιστεί πλήρως και να χτιστεί στη θέση του ένα ολοκαίνουργιο στάδιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι φθηνότερο και πιο λειτουργικό», πρόσθεσε στη συνέχεια.