Ξέφρενο πάρτι στην Τιφλίδα από κόσμο και παίκτες της Γεωργίας μετά την πρόκριση στο Euro (vids)

Γεωργία

i

PrtScr

Ξέφρενο πάρτι στην Τιφλίδα από κόσμο και παίκτες της Γεωργίας μετά την πρόκριση στο Euro (vids)

Κώστας Τόπας 08:49 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 27.03.2024

Ενα ατελείωτο πάρτι στην πλατεία της Τιφλίδας μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/03) έστησαν οι οπαδοί της Γεωργίας μαζί με τους παίκτες, μετά την πρόκριση στο Euro.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να καθαρίσει την πρόκριση στα 90' ή 120'. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 0-0 και η Γεωργία με 4-2 στα πέναλτι πέρασε στο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκτός από τους χιλιάδες οπαδούς που θα βρέθηκαν στο γήπεδο της Ντιναμό Τιφλίδας, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε για την εν λόγω αναμέτρηση και στην υπόλοιπη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο στήθηκε γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Τιφλίδα ώστε να γίνει μαζική προβολή του μεγάλου αγώνα.

«Δείτε τον αγώνα Γεωργία-Ελλάδα στη μεγάλη οθόνη! Από τις 19:00 όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορείτε να βρεθείτε στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα βρείτε μια ζώνη φιλάθλων που θα φτιαχτεί χάρη στον Δήμο. Στις 20:45 παρακολουθήστε τον αγώνα της εθνικής ομάδας (σ.σ. η Γεωργία είναι δυο ώρες μπροστά). Ας στηρίξουμε μαζί την Εθνική Γεωργίας απέναντι στην Ελλάδα», ανέφερε η σχετική ενημέρωση.

Μετά την πρόκριση, ακολούθησε ξέφρενο πάρτι στους δρόμους της Τιφλίδας αλλά και στην πλατεία Δημοκρατίας, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες Γεωργιανοί για να πανηγυρίσουν την μεγάλη αυτή επιτυχία της χώρας τους.

Μάλιστα, οι παίκτες της εθνικής Γεωργίας και ο προπονητής, Γουιλί Σανιόλ, έσπευσαν στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου είχε ήδη ξεκινήσει το πάρτι. Στη γιορτή συμμετείχε και ο Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος σταρ του τζούντο Λάσα Μπεκαούρι. Οι παίκτες πέταξαν τον Βίλι Σανιόλι στον αέρα, συνεχάρησαν τον Οτάρ Κιτεϊσβίλι για τα γενέθλιά του, ο Νίκα Κβεκβεσκίρι ξεκίνησε να φωνάζει: «Η Αμπχαζία είναι Γεωργία» και μετά ευχαρίστησαν τους θαυμαστές και τελικά τραγούδησαν μαζί τους τον εθνικό ύμνο της Γεωργίας.

Η εθνική Γεωργίας θα παίξει στον Όμιλο F στο Euro στη Γερμανία, όπου αντίπαλοι της θα είναι οι οι Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία. Το Euro 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.