Σανιόλ: «Τα πέναλτι θέλουν να έχεις μεγάλες... μπάλες, δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω» (vids)

Γουιλί Σανιόλ

i

PrtScr

Σανιόλ: «Τα πέναλτι θέλουν να έχεις μεγάλες... μπάλες, δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω» (vids)

Κώστας Τόπας 08:16 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 27.03.2024

O τεχνικός της Γεωργίας, Γουιλί Σανιόλ μίλησε για την πρόκριση στο Euro, την διαδικασία των πέναλτι αλλά και για την επόμενη ημέρα της ομάδας του.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να καθαρίσει την πρόκριση στα 90' ή 120'. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 0-0 και η Γεωργία με 4-2 στα πέναλτι πέρασε στο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μετά το τέλος του αγώνα, επικράτησε χαμός στη συνέντευξη Τύπου, καθώς ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια και οι συμπαίκτες του, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας, μπήκαν μέσα στην αίθουσα και έστησαν το δικό τους πάρτι, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Γεωργίας, Γουιλί Σανιόλ μίλησε για την τεράστια αυτή επιτυχία της ομάδας του και για την επόμενη μέρα που βρίσκει τους Γεωργιανούς στο Euro.

«Παλιότερα πολλοί πίστευαν ότι έπρεπε να φύγω από την Εθνική Γεωργίας, αλλά αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω, ότι χρειάζονται μήνες και χρόνια για να έρθουν αποτελέσματα. Να σου πω την αλήθεια, δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω, γιατί νιώθω καλά εδώ, υπάρχουν επαγγελματίες γύρω μου, είναι χαρά να συνεργάζομαι μαζί τους», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της εθνικής Γεωργίας.

Για την διαδικασία των πέναλτι τόνισε: «Κάναμε πολλές προπονήσεις στα πέναλτι. Όταν έχεις πέναλτι, ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα τελειώσει το παιχνίδι και επομένως ποιος θα σουτάρει. Μιλήσαμε ατομικά και μάθαμε ποιος ήταν έτοιμος».

Για την απόδοση της ομάδας του: «Γενικά, δεν θέλω να ξεχωρίσω τους παίκτες, όλοι είναι καλοί, ακόμα και ο Ντβάλι που έπαιξε φανταστικά, το πέναλτι που εκτέλεσε ήταν αντανάκλαση του παιχνιδιού του. Επίσης, ο Νταβιτασβίλι, Μικαουτατζέ, δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν, η διαδικασία των πέναλτι θέλει μεγάλες "μπάλες". Θέλω να αναφέρω τον Κβεκβεσκίρι, ο οποίος έκλαψε περισσότερο μετά την ήττα από τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν χρειάστηκε να παίξει πολύ, αλλά σκόραρε τοτελευταίο πέναλτι και είναι ένα καλό παράδειγμα, έδειξε δυνατό χαρακτήρα και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά!».

Η εθνική Γεωργίας θα παίξει στον Όμιλο F στο Euro στη Γερμανία, όπου αντίπαλοι της θα είναι οι οι Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία. Το Euro 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.