Για τον Λουτσέσκου δεν είναι συνεργάτες, είναι... οικογένεια!

Ραζβάν Λουτσέσκου

i

©intime

Για τον Λουτσέσκου δεν είναι συνεργάτες, είναι... οικογένεια!

Μάνος Τσαλγατίδης 12:36 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 14.02.2024

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου πρώτα εξασφάλισε τους συνεργάτες του και μετά τον εαυτό του αναφορικά με το συμβόλαιο του.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή διαπραγματεύονταν κάποιες μικρές λεπτομέρειες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τους δύο μάνατζερ του Ραζβάν Λουτσέσκου αναφορικά με το συμβόλαιο. Προφανώς η συμφωνία του προπονητή του Δικεφάλου με τους «ασπρόμαυρους» είχε κλείσει από τα Χριστούγεννα, αλλά ο ίδιος ήθελε να εξασφαλίσει πως οι συνεργάτες του θα είναι απόλυτα καλυμμένοι και ικανοποιημένοι από την όλη συμφωνία.

Άλλωστε και στις κατιδίαν συζητήσεις που είχε ο Λουτσέσκου με τον Ιβάν Σαββίδη και τη Μαρία Γκοντσαρόβα τόνιζε πως για αυτόν οι συνεργάτες του δεν είναι ένα απλό τιμ, αλλά... οικογένεια και θέλει το καλύτερο για αυτούς από κάθε άποψη. Έτσι ήρθε και αυτή η... αύξηση στις απολαβές του τιμ. Κάτι άλλο που τόνιζε ο Λουτσέσκου στους εκπροσώπους του είναι πως δεν ήθελε να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις των συζητήσεων αναφέροντας τους πως έδωσε τον λόγο του στον Ιβάν Σαββίδη ότι θα συνεχίσουν μαζί και είναι άνθρωπος που τιμά τα λεγόμενα του.

Έτσι, η εντολή που είχε δώσει ήταν να τον ενημερώσουν όταν η όλη κουβέντα φτάσει στη φάση της ολοκλήρωσης προκειμένου να ενημερωθεί γενικά για όλα μία και έξω. Ο λόγος που ζήτησε αυτό ο Λουτσέσκου ήταν για να μπορέσει να συγκεντρωθεί 100% στους δύσκολους αγώνες που είχε και έχει ο ΠΑΟΚ και να μπορεί να προετοιμάσει την ομάδα χωρίς να τον αποσπά το οτιδήποτε, ακόμα και αν αυτό πρόκειται για το συμβόλαιο του.

Tελικά, όλα κύλησαν όπως έπρεπε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο έως το 2027, με αυξημένες απολαβές για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, αλλά και ξεχωριστές ρήτρες για Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποιο είναι όμως οι συνεργάτες του;

ΤΖΙΑΝΠΑΟΛΟ ΚΑΣΤΟΡΙΝΑ

Ο 48χρονος Ιταλός ξαναήρθε φέτος ως ο πρώτος βοηθός του Λουτσέσκου. Ήταν προπονητής στη Βίρτους Εντέλα στην οποία είχε παίξει και μπάλα, ένας προπονητής με εξειδίκευση και στην ατομική βελτίωση των παικτών. Πολύ σημαντικός για τη λειτουργία του Λουτσέσκου, ενώ κάνει φοβερή δουλειά με τις αδυναμίες κάθε παίκτη.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Βοηθός προπονητή και ο «Σβούρας». Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και στην Εθνική, έγινε μέλος του προπονητικού επιτελείου από το 2019 όταν πήγε με τον Λουτσέσκου στη Αλ Χιλάλ. Είναι αυτοκόλλητος με τον Λουτσέσκου και εκτός γηπέδων.

ΝΙΚΟΛΑΕ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο Ρουμάνος προπονητής που ήρθε φέτος μετά και την αποχώρηση του Κριστιάνο Μπάτσι είναι βοηθός του Λουτσέσκου. Στη φετινή ομάδα του Δικεφάλου έχει αναλάβει την ιδιαίτερη δουλειά των στατικών φάσεων. Χαμηλών τόνων, συμπλήρωσε καλά το προπονητικό τημ.

ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΜΠΙΑΝΚΙ

Ο Ιταλός προπονητής τερματοφυλάκων που από πέρσι έχει αναλάβει θέση στον ΠΑΟΚ. Ως προπονητής ήταν και στη Μίλαν και στη Σαχτάρ. Όπως αναφέρει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Μεταξύ άλλων, έχει υπάρξει προπονητής των Κριστιάνο Αμπιάτι, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Ανατόλι Τρούμπιν, Αντρέι Πιάτοφ».

ΜΑΤΤΕΟ ΣΠΑΤΑΦΟΡΑ

Ο Ιταλός γυμναστής με δίπλωμα προπονητή UEFA B. Είναι πλέον από τους παλιότερους συνεργάτες του Λουτσέσκου. Έχει πτυχίο στις Αθλητικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και πτυχίο Αθλητικής Προετοιμασίας στο Πανεπιστήμιο της Λυόν. Δούλεψε σε Ιταλικές και Ρουμανικές ομάδες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΝΑΚΑΣ

Στα 32 του χρόνια έχει συνδυάσει την παρουσία του με τον Λουτσέσκου αφού τον συνοδεύει και μεταφραστικά στις δηλώσεις του. Έχει Πτυχίο Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό στην Άσκηση και την Ποιότητα Ζωής. Είναι εξειδικευμένος στην αποκατάσταση των παικτών, αλλά και στον τομέα της πρόληψης των τραυματισμών.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΦΟΤΑ

Ο 50χρονος Ρουμάνος mental coach, εξειδικεύεται στις μεθόδους όπου ο αθλητής αποκτά ή βελτιώνει τις νοητικές του λειτουργίες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ

Ο 38χρονος είναι αναλυτής και από τους ειδικούς στο VIS TRUCK.