Ο Γιακουμάκης διεκδικεί το ίδιο βραβείο με τον Μέσι στο MLS

Γιώργος Γιακουμάκης

i

©Photo by Perry McIntyre/ISI Photos/Getty Images/Ideal Images

Ο Γιακουμάκης διεκδικεί το ίδιο βραβείο με τον Μέσι στο MLS

Κώστας Τόπας 08:38 - 27.10.2023

O Γιώργος Γιακουμάκης διεκδικεί μαζί με τον Λιονέλ Μέσι το βραβείο «MLS Newcomer of the Year».

Υποψήφιος που θα βραβευτεί, όπως όλα δείχνουν, την ερχόμενη Δευτέρα (30/10) στο Παρίσι με την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, ο Λιονέλ Μέσι είναι επίσης υποψήφιος για ένα από τα τρόπαια που απονέμονται κάθε χρόνο στο MLS.

Ο Αργεντινός αστέρας είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ που θα αναγνωριστεί ως η καλύτερη μεταγραφή της φετινής σεζόν μαζί με τον Έλληνα, Γιώργο Γιακουμάκη (Ατλάντα Γιουνάιτεντ) και τον Γερμανό, Έντουαρντ Λόουεν (Σεντ Λούις SC).

Ο Μέσι υπέγραψε στην Ίντερ Μαϊάμι τον Ιούνιο και έκτοτε έχει σκοράρει 11 γκολ σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και ένα στους έξι αγώνες του MLS, μια διοργάνωση στην οποία, λόγω τραυματισμού, δεν μπόρεσε να εμποδίσει την ομάδα του να τερματίσει δεύτερη από το τέλος στη βαθμολογίας και να μείνει εκτός Play Off. Από την άλλη, ο ο Αργεντινός αστέρας ήταν εξαιρετικός με τα 10 γκολ του σε επτά παιχνίδια με  την Ίντερ Μαϊάμι για την κατάκτηση του League Cup, τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας.

Από την άλλη, ο Γιώργος Γιακουμάκης πραγματοποίησε κι αυτός μια εξαιρετική σεζόν στην πρώτη του θητεία στο MLS. Ο Έλληνας φορ κατέκτησε «ασημένιο παπούτσι», μαζί με τον Λουτσιάνο Ακόστα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 2-2 της Ατλάντα Γιουνάιτεντ στην έδρα της Σινσινάτι.

Ο «GG» είχε 15 γκολ πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στο MLS και μπόρεσε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι και ο Γιακουμάκης ήταν υποψήφιοι και για το βραβείο «Landon Donovan MLS MVP finalists», δηλαδή για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο MLS, με την τελική τριάδα να αποτελείται από τους Λουτσιάνο Ακόστα, Τιάγκο Αλμάντα και Ντένις Μπουανγκά.