Γιατί ο Μέσι επιλέγει και πάλι Παρί!
i

Ως παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στο Παρίσει ο Μέσι/©Intime

Γιατί ο Μέσι επιλέγει και πάλι Παρί!

Γιάννης Καραγιάννης • 11:12 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Βέβαιη θεωρούν οι Γάλλοι την επέκταση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Παρί, για ακόμα έναν χρόνο. Οι λόγοι που οδηγούν τον «Πούλγκα» σε παραμονή στην «Πόλη του φωτός».

Ο… πολεμιστής, απόλυτα δικαιολογημένα, έχει μπει για λίγες ημέρες σε mood ξεκούρασης. Εχοντας «κουβαλήσει» την Αργεντινή ως την κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου, ο Λιονέλ Μέσι δικαιούται να σβήσει τις μηχανές. Και έπειτα να επανέλθει στις υποχρεώσεις του με την Παρί. Ταυτόχρονα, να πάρει την απόφαση και για το μέλλον του. Αν και, εδώ που τα λέμε, θα αποτελέσει έκπληξη τεραστίου μεγέθους να μην συνεχίσει στο Παρίσι.

Επιβεβαιώνει τους Ισπανούς ο Ρομάνο: «Προφορική συμφωνία Μέσι-Παρί Σεν Ζερμέν»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:08 - 21.12.2022

Επιβεβαιώνει τους Ισπανούς ο Ρομάνο: «Προφορική συμφωνία Μέσι-Παρί Σεν Ζερμέν»

Έτοιμος να ανανέωσει είναι ο Λιονέλ Μέσι με τη Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς όπως ανέφεραν ισπανικά δημοσιεύματα και επιβεβαιώνει με νεότερο ρεπορτάζ ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές ήρθαν σε προφορική συμφωνία.

Στη Γαλλία, θεωρούν δεδομένη την συμπόρευση των δύο πλευρών τουλάχιστον και για τη σεζόν 2023-24. Η «Le Parisien», χαρακτηριζει την υπόθεση τελειωμένη, αναφέροντας πως η οριστική συμφωνία επήλθε λίγο μετά το ξεκίνημα του Μουντιάλ, όταν ο πρόεδρος Νασέρ Αλ-Κελαϊφί βρέθηκε στο Κατάρ και συνομίλησε με τον «Πούλγκα» και τον πατέρα του (Ζόρζε Μέσι). Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν με την επιστροφή του MVP του Μουντιάλ στο Παρίσι. Εκτός από το οικονομικό σκέλος, που θεωρούμε δεδομένο ότι ο Μέσι έχει καλυφθεί πλήρως, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν -όπως φαίνεται- να πει το «ναι».

Η προσαρμογή στο Παρίσι

Εχοντας ζήσει στη Βαρκελώνη για 18 χρόνια, πριν συμβούν όσα έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2021 και πάρει την απόφαση να την εγκαταλείψει, πέρασε δύσκολα το πρώτο διάστημα που βρέθηκε στο Παρίσι. Μακριά από τον «κύκλο» του και τις συνήθειες που είχε «χτίσει» τόσα χρόνια του πήρε καιρό για να βρει πατήματα στην καθημερινότητα του. Εδώ και καιρό, τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, πράγμα που φαίνεται και στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά, στις 13 συμμετοχές που είχε στο πρωτάθλημα, πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ, πρόλαβε να σκοράρει 7 φορές. Πέρυσι, σε ολόκληρη τη σεζόν σημείωσε μόλις 6 τέρματα στη Ligue 1.

Πάνω απ’ όλα τα παιδιά!

Όπως για το Μέσι, δύσκολη ήταν η προσαρμογή και για τη σύζυγό του. Εντούτοις, μεγαλύτερος ήταν ο φόβος και των δύο για το τι θα συμβεί με τα παιδιά τους. «Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που τους πήγαμε στο σχολείο ήταν τραγικά. Τους αφήσαμε και φύγαμε κλαίγοντας. Δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Είχαμε τον φόβο πως τα παιδιά θα έβρισκαν πολύ δύσκολη την προσαρμογή. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Προσαρμόστηκαν άμεσα στο σχολείο, στους νέους φίλους τους και στην καινούρια καθημερινότητα. Αποδείχθηκε πως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για εμένα και την Αντονέλα» δήλωνε λίγο πριν το Μουντιάλ ο Μέσι.

Ανανεωμένος και χωρίς… βάρος

Αφού το ζήτημα με την προσαρμογή έχει ξεπεραστεί, ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής δεν έχει λόγο να αναζητήσει κάποια νέα περιπέτεια. Ούτε να ψάχνει νέες… αναταράξεις. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πλέον του έχει φύγει κι ένα… τεράστιο βάρος από την πλάτη, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ. Όχι ότι το είχε ανάγκη πριν, αλλά πλέον, έχοντας σηκώσει το σημαντικότερο τρόπαιο που θα μπορούσε να βρεθεί στα χέρια ποδοσφαιριστή, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Απαλλαγμένος από αυτό το «στίγμα», έχοντας εισπράξει τις τελευταίες ημέρες άπειρη αγάπη από τους συμπατριώτες του και σχεδόν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, μπορεί πιο χαλαρός και ανανεωμένος να συνεχίσει την προσπάθεια να οδηγήσει την Παρί στην κορυφή της Ευρώπης.

Η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας δεν θεωρείται και κάποιο σπουδαίο επίτευγμα, ειδικά για την Παρί. Οικονομικά εύρωστη και με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας εμβέλειας στο ρόστερ της, ξεκινάει τα τελευταία χρόνια ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί και συνήθως επιβεβαιώνει το τίτλο της. Αυτό που της λείπει είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Και η απόπειρα κατάκτησής του είναι ακόμα ένα… challenge που πείθει τον Λιονέλ Μέσι να συνεχίσει στο «Παρκ ντε Πρενς». Ο ίδιος έχει κατακτήσει την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» τέσσερις φορές. Ολες με την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει στην καριέρα του είναι αυτή: να πάρει το πέμπτο, με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Θέλει να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο

Χωρίς να έχει τίποτα να αποδείξει σε κανέναν, θα μπορούσε στο τέλος της σεζόν να «πακετάρει», να αποχαιρετήσει το Παρίσι και στα 36 να πάει για… συνταξιοδότηση κάπου που θα πλήρωναν το βάρος του σε χρυσό για να τον βλέπουν. Όμως, έδειξε και στο Μουντιάλ πως παραμένει ανταγωνιστικός στον μέγιστο βαθμό, ικανός να ξεδιπλώνει ακόμα το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του σε κορυφαίο επίπεδο. Και σε αυτό το level θέλει να συνεχίσει. Το φημολογούμενο κάλεσμα από το MLS, για την ώρα μένει αναπάντητο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (ιδιοκτήτης της Ιντερ Μαϊάμι) μπορεί να περιμένει…