Ο Γιορίς έκανε ντεμπούτο στο MLS και επέστρεψε για να παίξει σχεδόν ένα χρόνο αργότερα (vid)

Ούγκο Γιορίς

i

PrtScr

Ο Γιορίς έκανε ντεμπούτο στο MLS και επέστρεψε για να παίξει σχεδόν ένα χρόνο αργότερα (vid)

Κώστας Τόπας 13:30 - 25.02.2024

Επιστροφή στα γήπεδα για τον Ούγκο Γιορίς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Λος Άντζελες FC στο MLS>

Ο Ούγκο Γιορίς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Λος Άντζελες FC στη Major League Soccer (MLS), επιστρέφοντας για να παίξει σχεδόν ένα χρόνο αργότερα. Το τελευταίο παιχνίδι του 37χρονου Γάλλου τερματοφύλακα ήταν στις 23 Απριλίου 2023, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Τότεναμ με τη Νιούκαστλ, όπου κατέληξε να αποχωρήσει τραυματίας.

«Ο Γιόρις δεν αισθάνεται την πίεση. Είναι ένας ηγέτης που μεταφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας», σχολίασε ο Τσερούντολο, προπονητής των Λος Άντζελες FC, μετά τη νίκη κόντρα Σιάτλ Σάουντερς, με 2-1.

Ο Γιορίς μετακόμισε στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 11,5 σεζόν με την Τότεναμ, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαετίας ως βασικός τερματοφύλακας των «σπιρουνιών». Ο 37χρονος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο για τη Γαλλία το 2018 και έχει παίξει σε 20 αγώνες ρεκόρ τερματοφυλάκων σε τέσσερις διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα ξεχωριστό», είπε ο Γιορίς. «Δεν έχει σημασία η εμπειρία σου, δεν έχει σημασία το επίπεδό σου, και θα μπορούσα να το νιώσω σήμερα. Ένιωσα καλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να δουλέψω σε κάποιες πτυχές του παιχνιδιού μου. Προσπαθώ να μεταδώσω την εμπειρία μου, την αυτοπεποίθησή μου και μετά προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα», κατέληξε ο Γάλλος πορτιέρε.