Τέλος η Τότεναμ για τον Γιορίς – Οριστική η μεταγραφή του σε ομάδα του MLS

Τέλος η Τότεναμ για τον Γιορίς – Οριστική η μεταγραφή του σε ομάδα του MLS

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:47 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 30.12.2023

Ο Ούγκο Γιορίς αποτελεί παρελθόν για την Τότεναμ και θα μετακομίσει στο MLS για το Λος Άντζελες.

Ο Ούγκο Γιορίς αλλάζει σελίδα στη μεγάλη του καριέρα.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο 37χρονος διεθνής Γάλλος γκολκίπερ έλυσε το συμβόλαιό του με την Τότεναμ για να ενταχθεί στον αμερικανικό σύλλογο Λος Άντζελες.

Η μετακίνηση στο MLS ήταν προτεραιότητα για τον Γιορίς μετά την αποχώρηση από την Premier League και πλέον απομένουν οι ανακοινώσεις για την επισημοποίηση της μεταγραφής.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν στην Τότεναμ από το 2012. Ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου, του οποίου ήταν αρχηγός για οκτώ χρόνια, θα τιμήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018 πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής με τη Μπόρνμουθ στις 16.00.

Ο πρώην άσος της Νις και της Λιόν ήταν ουσιαστικά εκτός ομάδας από το περασμένο καλοκαίρι, αφού εξέφρασε την επιθυμία να ανακαλύψει «κάτι άλλο», έπειτα από έντεκα σεζόν στο Λονδίνο. Η ομάδα με επικεφαλής τον Άγγελο Ποστέκογλου, είχε πρώτο στην ιεραρχία τον Ιταλό τερματοφύλακα Γκουλιέλμο Βικάριο και εμπιστεύτηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Νοτιοκορεάτη Σον.

Η τελευταία εμφάνιση του Γιορίς ήταν στις 23 Απριλίου, όταν κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο στη βαριά ήττα με 6-1 από τη Νιούκαστλ στην Premier League, επειδή τραυματίστηκε στον μηρό. Αυτός ο τραυματισμός τον έκανε να χάσει ολόκληρο το τέλος της περασμένης σεζόν.

Ο διεθνής Γάλλος με το ρεκόρ των 145 συμμετοχών, αποσύρθηκε από τουτς τρικολόρ μετά την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από την Αργεντινή και πλέον θα μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου θα παίξει τουλάχιστον για έναν χρόνο στο Λος Άντζελες, φιναλίστ του τελευταίου πρωταθλήματος MLS.

Στις τάξεις του συλλόγου είναι μεταξύ άλλων οι Κάρλος Βέλα, Ντενίς Μπουανγκά, Γκαμπονέζος φορ που έπαιξε στη Σεντ Ετιέν.