Καινοτομεί το MLS! Νέος κανόνας θα επιβάλει ποινές στις ομάδες εφόσον οι παίκτες τους καθυστερούν στις αλλαγές

Λιονέλ Μέσι

i

© PrtScr

Καινοτομεί το MLS! Νέος κανόνας θα επιβάλει ποινές στις ομάδες εφόσον οι παίκτες τους καθυστερούν στις αλλαγές

Γιάννης Λιβανός • 16:51 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 16.12.2023

Έναν νέο κανόνα εισάγει το MLS με στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο ο χαμένος χρόνος παιχνιδιού κατά τη διάρκεια των αλλαγών. Πλέον, η καθυστέρηση κατά την αλλαγή ποδοσφαιριστών θα τιμωρείται με ποινή, την ώρα του αγώνα.

Καινοτομία στους κανόνες ποδοσφαίρου αναμένεται να εισάγει το MLS, από την αγωνιστική περίοδο 2024-25, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον χαμένο χρόνο παιχνιδιού. 

Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται στην άλλη άκρη του κόσμου - και όπου αγωνίζεται ο Λιονέλ Μέσι - ο διαθέσιμος χρόνος που θα έχει ο παίκτης που αντικαθίσταται για να περάσει εκτός γηπέδου θα είναι -μόλις- 10 δευτερόλεπτα. 

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, αν ο παίκτης δεν έχει αποχωρήσει και βρίσκεται ακόμη εντός αγωνιστικού χώρου, τότε η ομάδα του θα τιμωρείται με ποινή να αγωνίζεται με 10 ποδοσφαιριστές για το επόμενο ένα λεπτό της αναμέτρησης.

«Εξαιρέσεις στον κανόνα περιλαμβάνουν τραυματισμούς και αλλαγές τερματοφυλάκων», αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Αμερικής. Ο εν λόγω κανόνας έχει δοκιμαστικά εφαρμοστεί στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών (MLS NEXT PRO), με το 99.7% των 3.200 αντικαταστάσεων να πραγματοποιούνται εντός 10 δευτερολέπτων. Το εν λόγω μέτρο αναμένεται να λάβει χώρα τον ερχόμενο Φλεβάρη, όπου και είναι προγραμματισμένη η έναρξη της διοργάνωσης.

Η «κόντρα» Μέσι - Κριστιάνο επιστρέφει για τελευταία φορά: Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε φιλικό με την Αλ Νασρ
REST OF THE WORLD

09:01 - 12.12.2023

Η «κόντρα» Μέσι - Κριστιάνο επιστρέφει για τελευταία φορά: Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε φιλικό με την Αλ Νασρ

Η «κόντρα» του Μέσι με τον Κριστιάνο επιστρέφει στα γήπεδα, καθώς η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε πως θα παίξει φιλικό παιχνίδι με την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία.

Σκοπός της διοργανώτριας αρχής είναι να μειώσει τον χρόνο που «καίγεται» κατά τη διάρκεια αλλαγών, ειδικά στις περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές καθυστερούν επίτηδες.  

Tags: