Επιθετικές μηχανές: Πόσα γκολ σημείωσαν ο Μέσι και ο Σουάρες όταν έπαιζαν μαζί στη Μπαρτσελόνα

Επιθετικές μηχανές: Πόσα γκολ σημείωσαν ο Μέσι και ο Σουάρες όταν έπαιζαν μαζί στη Μπαρτσελόνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:54 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 23.12.2023

Ο Λουίς Σουάρες επανενώθηκε με τον Λιονέλ Μέσι στο MLS και την Ίντερ Μαϊάμι. Τα γκολ που πέτυχαν με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Λουίς Σουάρες έσμιξε ξανά με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Ουρουγουανός φορ μετακόμισε στο MLS για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του ως ελεύθερη μεταγραφή.

Οι δύο άσοι μοιράστηκε τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα και πλέον θα ενωθεί η τετράδα με Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα, δύο ακόμη πρώην αστέρια της Μπάρτσα, που τώρα αγωνίζονται στο Μαϊάμι.

Ο Σουάρες, ο οποίος πήγε στο MLS με ελεύθερη μεταγραφή μετά την αποχώρησή του από τη βραζιλιάνικη Γκρέμιο, πέρασε έξι χρόνια στους Καταλανούς. Από το 2014 έως το 2020. Υπέγραψε από τη Λίβερπουλ για περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσε 197 γκολ και έδωσε 100 ασίστ για τους Μπλαουγκράνα.

Ο 36χρονος επθετικός είχε μία «θανατηφόρα» συνεργασία με τον Μέσι στο Καμπ Νου. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν μαζί σε 258 παιχνίδια (νίκες 187, ισοπαλίες 42 ήττες 29). Είχαν 73% ποσοστό νίκης όταν έπαιζαν μαζί. Τα γκολ του Μέσι με τον Σουάρες στην ομάδα ήταν 236. Τα γκολ του Σουάρες με τον Μέσι στην ομάδα ήταν 170. Τα γκολ της Μπαρτσελόνα, στα οποία συμμετείχαν και οι δύο ήταν 99.

Μαζί, ο Σουάρες και ο Μέσι κέρδισαν 13 τρόπαια. Τέσσερα πρωταθλήματα La Liga, ένα Champions League, τέσσερα Copa del Rey, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ UEFA και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA.