Λος Άντζελες για Γιορίς: «Είμαστε σε καλά χέρια» – Ετοιμάζεται για νέα κόντρα με τον Λιονέλ Μέσι ο Γάλλος

Λος Άντζελες για Γιορίς: «Είμαστε σε καλά χέρια» – Ετοιμάζεται για νέα κόντρα με τον Λιονέλ Μέσι ο Γάλλος

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:10 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 31.12.2023

Η ομάδα του Λος Άντζελες ανακοίνωσε τον διεθνή Γάλλο γκολκίπερ Ούγκο Γιορίς.

Το Λος Άντζελες ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Γάλλου τερματοφύλακα Ούγκο Γιορίς.

Το συμβόλαιο είναι για το 2024 με οψιόν ανανέωσης για το 2025 και το 2026. Ο Γιορίς θα ενταχθεί στην ομάδα μόλις εκδοθεί η βίζα και πλέον θα αναβιώσουν οι κόντρες του με τον Λιονέλ Μέσι που είναι στην Ίντερ Μαϊάμι. Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρεται ότι «βρίσκεται σε καλά χέρια», ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του διευθυντή Τζον Θόρινγκτον:

«Ο Ούγκο είναι αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος τερματοφύλακας της γενιάς του και ένας νικητής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξε το LAFC για την επόμενη φάση της λαμπρής καριέρας του. Θα φέρει πρωτοφανή ηγετική εμπειρία, η οποία θα ωφελήσει πολύ τον σύλλογό μας στην επιδίωξή μας για περισσότερα τρόπαια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τότεναμ για τη συνεργασία της και μαζί με όλο το Λος Άντζελες καλωσορίζω θερμά τον Γιορίς, τη σύζυγό του Μαρίν και τα τρία παιδιά τους στο LAFC».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα: «Ο Γιορίς, 37 ετών, εντάσσεται στην LAFC μετά από μια αστραφτερή καριέρα 19 ετών στα κορυφαία επίπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρωταγωνίστησε τις τελευταίες 11 σεζόν με την Τότεναμ, αφού προηγουμένως έπαιξε για τη Νις και τη Λυών στη Ligue 1, όπου αναδείχθηκε Τερματοφύλακας της Χρονιάς τρεις φορές (2008-09, 2009-10, 2011-12).

Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους παίκτες όλων των εποχών, εμφανιζόμενος σε ρεκόρ 145 αγώνων για τη χώρα του. Ο Γιορίς οδήγησε τη Γαλλία σε δύο διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών για τις περισσότερες εμφανίσεις τερματοφύλακα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA (20 αγώνες) σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Ήταν επίσης αρχηγός της Γαλλίας μέχρι τη δεύτερη θέση στο UEFA Euro 2016 κι έπαιξε στις διοργανώσεις του 2012 και του 2020.

Συμμετείχε εννέα φορές στο UEFA Champions League κι έχει εμφανιστεί σε 70 αγώνες και σε 31 παιχνίδια στο Europa League.

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο με τη διαμάχη Μέσι-Βέγκχορστ - «Σε καταστρέψαμε χαμένε»!
WORLD CUP

08:35 - 31.12.2023

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο με τη διαμάχη Μέσι-Βέγκχορστ - «Σε καταστρέψαμε χαμένε»!

Στη δημοσιότητα ήρθε νέο βίντεο από το φραστικό επεισόδιο που είχαν ο Λιονέλ Μέσι και ο Βάουτ Βέγχκορστ μετά τον δραματικό προημιτελικό στο Μουντιάλ του Κατάρ Αργεντινή – Ολλανδία.

Πήγε στην Τότεναμ στις 31 Αυγούστου 2012 κι απόλαυσε μια εκπληκτική καριέρα στο Βόρειο Λονδίνο, εμφανιζόμενος σε 447 αγώνες (151 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ). Έπαιξε σε 361 αγώνες της Premier League και κράτησε ανέπαφη την εστία του 128 φορές. Συμπαίκτης του πρώην επιθετικού της LAFC Γκάρεθ Μπέιλ στην Τότεναμ, ο Γιορίς βοήθησε τα Σπιρούνια να τερματίσουν στη δεύτερη θέση στον τελικό του UEFA Champions League του 2019».