Συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό αλλά ανακοινώθηκε από την Λος Άντζελες ο Γκονζάλεθ

Μάριο Γκονζάλεθ

i

©LosAngelesFC

Συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό αλλά ανακοινώθηκε από την Λος Άντζελες ο Γκονζάλεθ

Κώστας Τσιακλής 09:08 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 23.07.2023

Ο Μάριο Γκονζάλεθ αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ως μια πιθανή μεταγραφή αλλά τελικά ανακοινώθηκε από την Λος Άντζελες FC.

Ο Μάριο Γκονζάλεθ είχε συνδεθεί με μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό πριν λίγα 24ωρα ωστόσο τελικά ο Ισπανός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στο MLS και πιο συγκεκριμένα στη Λος Άντζελες FC.

Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν συνεχίζεται στον Ολυμπιακό και διάφορα ονόματα έχουν παρελάσει από τα ρεπορτάζ των «ερυθρολεύκων». Ένα από αυτά είναι και του Μάριο Γκονζάλεθ, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός.

Ο Ισπανός τελικά αποχώρησε από τη Μπράγκα ωστόσο δεν θα έρθει στην Ελλάδα αφού ανακοινώθηκε η απόκτηση του από την Λος Άντζελες FC που παίζει στο MLS. Κάπως έτσι ο 27χρονος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι στον Λιονέλ Μέσι που ήδη έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Ίντερ Μαϊάμι, σκοράροντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ.

«Η LAFC ανακοίνωσε σήμερα ότι ο σύλλογος απέκτησε τον επιθετικό Μάριο Γκονζάλεθ από την Μπράγκα της Πορτογαλίας. Ο Γκονζάλεθ θα καταλαμβάνει μια θέση ξένου στο ρόστερ μετά την παραλαβή της βίζας P1 και του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μεταφοράς (ITC)», αναφέρει η ανακοίνωση της Λος Άντζελες FC.

Για τον ποδοσφαιριστή μίλησε και ένας εκ των ιδιοκτητών της ομάδας. Συγκεκριμένα ο Τζον Θόρινγκτον είπε τα εξής: «Ο Μάριο είναι ένας έμπειρος επιθετικός με αποδεδειγμένο ρεκόρ σκοραρίσματος, κάτι που ήταν μια προσθήκη προτεραιότητας για εμάς αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Μάριο και βλέπουμε ότι οι ικανότητές του βοηθούν στο να φέρουμε περισσότερες επιτυχίες στον σύλλογο και στους υποστηρικτές μας».

Ο Γκονζάλεθ βρισκόταν στη Μπράγκα από τον Ιούλιο του 2021, όταν και αποκτήθηκε με περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τη Βιγιαρεάλ. Στην Πορτογαλία δεν βρήκε το λιμάνι του αφού παραχωρήθηκε δανεικός σε Τενερίφη και Λέουβεν. Με τους Βέλγους την περασμένη σεζόν κατέγραψε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 15 γκολ και δύο ασίστ. Με τη φανέλα της Μπράγκα πάντως έπαιξε σε 25 παιχνίδια και είχε τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ.