Η Γιουβέντους ελπίζει στην ανάκτηση των 15 βαθμών μετά το σκάνδαλο Plusvalenza

Μπονούτσι

i

©Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Η Γιουβέντους ελπίζει στην ανάκτηση των 15 βαθμών μετά το σκάνδαλο Plusvalenza

Κώστας Τόπας 14:35 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 07.03.2023

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενοι η Γιουβέντους να ανακτήσει τους 15 βαθμούς, τους οποίους έχασε μετά το σκάνδαλο Plusvalenza.

Αφού δέχτηκε ποινή -15 βαθμών στη Serie A στις 20 Ιανουαρίου για το σκάνδαλο Plusvalenza, η Γιουβέντους περνάει στην αντεπίθεση. Τηρώντας τις προβλεπόμενες προθεσμίες, την περασμένη Τρίτη οι «μπιανκονέρι» υπέβαλαν υπέβαλε προσφυγή στο Συμβούλιο Εγγυήσεων Αθλητισμού CONI κατά της κύρωσης που έλαβε από το Εφετείο της FIGC.

Η ομάδα της Γιουβέντους παρουσίασε έναν πόρισμα 99 σελίδων που βασίζεται σε εννέα βασικά σημεία και θα εξεταστεί από τους κριτές του CONI. Αυτά έχουν μια περίοδο 60 ημερών για να επιλύσουν την έρευνα. Στη συνέχεια θα αποφασίσουν εάν θα διατηρήσουν την κύρωση ή θα την ακυρώσουν. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα υπάρχει μέση λύση, δηλαδή δεν θα μπορούν να μειώσουν ή να επεκτείνουν την ποινή. Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί είναι η CONI να το επιστρέψει στο Εφετείο για νέα δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία της Ιταλικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αφαιρέσει 15 βαθμούς από το υπόλοιπό της πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν. Αυτό οφείλεται στην εμπλοκή των «μπιανκονέρι» σε υπόθεση κερδοσκοπίας και παραβίασης των ανακοινωθέντων στοιχείων του προϋπολογισμού του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Μία νέα περίπτωση σε μια σειρά υποθέσεων στις οποίες το όνομα της Γιουβέντους έχει συνδεθεί με υποψίες οικονομικής φύσεως και διοικητικής διαφθοράς.

Tags: