Η απίστευτη ιστορία πίσω από το γκολ του Λοκατέλι στη Μίλαν (vids)

Μάνουελ Λοκατέλι

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Η απίστευτη ιστορία πίσω από το γκολ του Λοκατέλι στη Μίλαν (vids)

Κώστας Τόπας 13:55 - 24.10.2023

Ο Μανουέλ Λοκατέλι έγραψε ιστορία στο Γιουβέντους - Μίλαν καθώς χάρη στο δικό του γκολ, η «Γηραιά Κυρία» κατέκτησε τη νίκη. Κι όλα αυτά επτά χρόνια αργότερα, ίδια ακριβώς ημέρα, διαφορετική φανέλα...

Ο Μανουέλ Λοκατέλι ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του Μίλαν - Γιουβέντους, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στη «Γηραία Κυρία». Ίδια μέρα, ίδιο γήπεδο, ίδιο ματς και ίδιο αποτέλεσμα... όπως το 2016. Το μόνο που άλλαξε αυτή τη φορά είναι η φανέλα που φοράει ο Λοκατέλι, μιας κι αυτή τη φορά σκόραρε στην πρώην ομάδα του.

Και ήταν στις 22 Οκτωβρίου 2016 όταν πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Serie A... κόντρα στη Γιουβέντους και ως παίκτης της Μίλαν. Τώρα, το 2023, η ιστορία αλλάζει. Ο 25χρονος Ιταλός μέσος βάζει το νικητήριο γκολ κόντρα στη Μίλαν και με τη φανέλα της Γιουβέντους. Ολα αυτά συνέβησαν την ίδια ημερομηνία και στο ίδιο γήπεδο, αλλά επτά χρόνια μετά.

«Το γκολ του 2016 κόντρα στη Γιούβε μου ήρθε στο μυαλό πριν από το παιχνίδι. Για μένα το να παίζω εδώ είναι ξεχωριστό. Μεγάλωσα εδώ, οι οπαδοί είναι ξεχωριστοί. Μετά η ζωή με οδήγησε να πάρω άλλες αποφάσεις, είμαι εκεί που ήθελα. Ηταν απίστευτο που έληξε 0-1 με το γκολ μου», είπε ο ίδιος ο Λοκατέλι μετά το παιχνίδι.

Ο Ιταλός, μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Ξέρω ότι είναι ενθουσιασμένος και χαρούμενος, πριν το παιχνίδι μου είπε ότι πριν από 7 χρόνια σκόραρε στη Γιούβε με τη Μίλαν. Τώρα έπρεπε να σκοράρει για εμάς. Μας έδωσε 3 υπέροχους βαθμούς» αναλύει ο Ραμπιό, συμπαίκτης του και αρχηγός της Γιουβέντους.

Με το γκολ κόντρα στη Μίλαν ο Μανουέλ Λοκατέλι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε σε δύο ματς Μίλαν-Γιουβέντους και με τις δύο ομάδες και μάλιστα σε ηλικία κάτω των 26 ετών.