Η Γιουβέντους είναι εδώ και δηλώνει παρούσα: Μεγάλο διπλό στο «Σαν Σίρο» και... μια ανάσα από την κορυφή
i

©Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images

Η Γιουβέντους είναι εδώ και δηλώνει παρούσα: Μεγάλο διπλό στο «Σαν Σίρο» και... μια ανάσα από την κορυφή

Ιάσονας Τσίλης 23:44 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 23.10.2023

Η Γιουβέντους πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στη Μίλαν και πλησίασε την κορυφή της βαθμολογίας.

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, Μίλαν και Γιουβέντους τέθηκαν αντιμέτωπες. Η «μεγάλη κυρία» ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης με 1-0, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει πολύ κοντά στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 15', με τον Ολιβιέ Ζιρού να μη μπορεί να νικήσει τον Σέζνι.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Γιουβέντους ήρθε στο 23' με τον Φίλιπ Κόστιτς να επιχειρεί ένα σουτ από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε πολύ κοντά στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν ανεβάζουν στροφές ακόμα περισσότερο και δέκα λεπτά αργότερα ο Ραμπιό αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 40', όταν ο Τιαό ανέτρεψε τον Μόιζε Κεν και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού ήταν ο τελευταίος παίκτης της άμυνας της Μίλαν.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα και απείλησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Μόιζε Κεν, ο οποίος δεν βρήκε στόχο από κοντινή απόσταση.

Στο δεύτερο μέρος η «μεγάλη κυρία» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Επιβραβεύτηκε για την ανωτερότητα της στο 63' με τον Λοκατέλι. Ο ιταλός μέσος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Γιουβέντους διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της και λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 86', με τον Μιράντε να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος φορ κυνήγησε το γκολ και απώλεσε τρομερή ευκαιρία στο 92'με προβολή από πολύ κοντινή απόσταση, όμως ο Μιράντε το είπα ξανά όχι.

Το τελικό 1-0 υπέρ της Γιουβέντους, την έφερε στο -1 απ' τη Μίλαν και στο -2 απ' την πρωτοπόρο Ίντερ και το πρωτάθλημα στην Ιταλία αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (10ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ