Η Γιουβέντους μπορεί ακόμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το Champions League

Γιουβέντους

i

© Twitter

Η Γιουβέντους μπορεί ακόμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το Champions League

Κώστας Τόπας 10:44 - 23.04.2023

Η Γιουβέντους πέτυχε μια μικρή νίκη αφού της επιστράφηκαν προσωρινά οι 15 βαθμοί αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κίνδυνο αποβολής από την UEFA.

Η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών που είχε δεχτεί η Γιουβέντους για το σκάνδαλο «Plusvalenza», πάρθηκε πίσω εν αναμονή μιας νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κέρδη κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!
SERIE A

22:00 - 22.04.2023

Ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας «ακύρωσε» τον ρέφερι του Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Έσβησε» την ποινή του Λουκάκου!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ακύρωσε την ποινή που επιβλήθηκε στον Ρομέλου Λουκάκου για τον πανηγυρισμό του κόντρα στην Γιουβέντους και τώρα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Το «Calciomercato.com» αναφέρει πώς η έφεση των «μπιανκονέρι» κατά της τιμωρίας του δικαστηρίου FIGC ήταν εν μέρει επιτυχής στο Collegio di Garanzia της CONI, που ακύρωσε προσωρινά την ποινή εν αναμονή μιας τρίτης αθλητικής δίκης, η οποία ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη σεζόν.

Η απόφαση οδήγησε τη Γιουβέντους ξανά στην τρίτη θέση του πίνακα της Serie A, φέρνοντάς την στην κούρσα για μια θέση πρόκρισης Champions League, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες ανησυχίες που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, στην Γιουβέντους επιβλήθηκε πρόστιμο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την UEFA για παραβιάσεις του οικονομικού Fair Play, ενώ μπορεί να φτάσει στα 19,5 εκατομμύρια ευρώ εάν δεν τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψαν. Αυτές οι συμφωνίες βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο από την UEFA, καθώς οι ισολογισμοί που τους παρείχε η Γιουβέντους ήταν οι ίδιοι που είναι πλέον κεντρικοί για τις έρευνες της Εισαγγελίας του Τορίνο και της Εισαγγελίας της FIGC.

Η UEFA θα μπορούσε τώρα να αναλάβει δράση κατά της Γιουβέντους, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα, όπως ο αποκλεισμός από το Champions League την επόμενη σεζόν, ακόμη και αν έφτανε στην πρώτη τετράδα.

Εάν η «Γηραιά Κυρία» τιμωρηθεί με αυτόν τον αποκλεισμό, ο προϋπολογισμός της θα μπορούσε να μειωθεί κατά περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που εγγυάται η συμμετοχή στην διοργάνωση. Ενώ η UEFA δεν έχει λάβει καμία ενέργεια μέχρι στιγμής, παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση, δημιουργώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον σύλλογο στο Τορίνο...

Tags: