Ήττα στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες για τη Λάτσιο – Τρίποντο παραμονής η Σαλερνιτάνα

Σαλερνιτάνα

Ήττα στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες για τη Λάτσιο – Τρίποντο παραμονής η Σαλερνιτάνα

Θάνος Λυμπερόπουλος • 20:55 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Λάτσιο γνώρισε την ήττα απ’ τη Τορίνο μέσα στο Ολίμπικο κι έχασε την ευκαιρία της να αυξήσει τη διαφορά απ’ την τρίτη Γιουβέντους. Η Σαλερνιτάνα επικράτησε της Σασουόλο «σβηστά» και μεγάλωσε την απόσταση απ’ τις θέσεις του υποβιβασμού.

Η Λάτσιο η οποία είχε να ηττηθεί στο πρωτάθλημα απ’ τις 11 Φεβρουαρίου σε ένα ματς απέναντι στην Αταλάντα πάλι μες το «Ολίμπικο», γνώρισε την ήττα με 1-0 απ’ την Τορίνο κι έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της απ’ την τρίτη Γιουβέντους που πήρε πίσω τους 15 βαθμούς.

 Σε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ του αγώνα λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ίλιτς να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ τη φετινή σεζόν. Η Τορίνο σκαρφάλωσε στην 10η θέση και σημείωσε την πρώτη της νίκη μετά από έναν ολόκληρο μήνα.

Η Σαλερνιτάνα είχε εύκολο μεσημέρι απέναντι στην Σασουόλο και επικράτησε στο ρελαντί με 3-0. Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για την ομάδα απ’ το Σαλέρνο ώστε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Μόλις στο 9’ ο Πιρόλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ύστερα από μια αδράνεια στην άμυνα της Σασουόλο.

 Το δεύτερο γκολ για την Σαλερνιτάνα σημείωσε ο Μπουλαγιέ Ντία στο 20΄, ενώ ο Κουλιμπαλί στο 65΄έβαλε το κερασάκι στη τούρτα δίνοντας στην ομάδα του ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία. 

Με την νίκη αυτή η Σαλερνιτάνα ανέβηκε στην 14η θέση με 33 βαθμούς και πλέον έχει κρατήσει μια σημαντική απόσταση ασφαλείας απ’ τις θέσεις του υποβιβασμού. Η Σασουόλο απ’ την άλλη έπεσε στην 11η θέση με 40 βαθμούς κι έχασε την ευκαιρία της να μειώσει την διαφορά απ’ τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.