Το αίμα της πίσω θέλει να πάρει απόψε απέναντι στη Μόντσα η Γιουβέντους

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν το γκολ

i

© print screen

Το αίμα της πίσω θέλει να πάρει απόψε απέναντι στη Μόντσα η Γιουβέντους

Γιάννης Λιβανός • 13:44 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 01.12.2023

Η 14η αγωνιστική της Serie A ανοίγει αυλαία με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μόντσα και Γιουβέντους. Η γηραιά κυρία θέλει να νικήσει τη Μόντσα ξεπληρώνοντας της την ήττα του περασμένου Ιανουαρίου με 2-0 και να προσθέσει άγχος στην πρωτοπόρο Ίντερ.

 Μόντσα και Γιουβέντους διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Serie A, σ' ένα ματς με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές.

Η 9η με 18 βαθμούς  Μόντσα φιλοξενεί τη 2η στη βαθμολογία με 30 πόντους Γιουβέντους. Κάθε ομάδα θέλει το τρίποντο για τους δικούς της λόγους. Αφενός η Γιουβέντους με νίκη θα ανέβει προσωρινά στην κορυφή της Serie A βάζοντας έξτρα άγχος στην Ίντερ που παίζει εκτός έδρας με τη Νάπολι, στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής. Αφετέρου η Μόντσα  θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα, με σκοπό να ανέβει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα, στην προσπάθεια που κάνει για να ''πιάσει εξάδα ''.

Η προηγούμενη αναμέτρηση μεταξύ Γιουβέντους και Μόντσα

Η γηραιά κυρία στο εν λόγω παιχνίδι θα θελήσει να πλήρωσει στη Μόντσα το ίδιο νόμισμα της νίκης της τον προηγούμενο Γενάρη για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα οι μπιανκορόζι είχαν επικρατήσει 0-2 της Γιουβέντους στις 29 ιανουαρίου του 2023 για την 20η τότε αγωνιστική του πρωταθλήματος, φεύγοντας έτσι με ιστορικό διπλό από το Τορίνο.

Η Γιουβέντους έπαιξε με τους εξής έντεκα:  Σέζνι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Ντε Σίλιο (65’ Βλάχοβιτς), Γκάτι, Κόστιτς (46’ Ίλινγκ Τζούνιορ), Παρέδες (46’ Λοκατέλι), Ραμπιό, Φατζιόλι (46’ Σουλέ), Ντι Μαρία, Κεν (58’ Μίλικ). Στην αντίπερα όχθη η Μόντσα παρατάχθηκε με την παρακάτω εντεκάδα: Ντι Γκρεγκόριο, Ίτσο, Πάμπλο Μαρί, Ροβέλα (59’ Σένσι), Καλντιρόλα (70’ Μάρλον), Τσιουρία (77’ Μπιριντέλι), Κάρλος Αουγούστο, Ματσίν (77’ Ρανόκια), Πεσίνα, Καπράρι (70’ Πετάνια), Μότα.

Τα γκολ του τότε ματς ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μόντσα

Στο 18' της αναμέτρησης ο Τσουρία με δύσκολο διαγώνιο σούτ έγραψε το 0-1, μετά από ασίστ του Μάτσιν. Στη συνέχεια παρόλο που η Γιουβέντους του Αλέγκρι ήταν καλύτερη, η Μόντσα βρήκε και πάλι τον τρόπο και  τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 0-2 με τον Ντάνι Μότα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μόντσα έπαιξε '' σκυλίσια '' άμυνα και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της Γιουβέντους κατάφερε να πετύχει ένα σπουδαίο διπλό μέσα σε μία έδρα που δυσκολεύονται πολύ ακόμη και μεγαλύτερου βεληνεκούς ομάδες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Γιουβέντους θα επιδιώξει να απαντήσει σε αυτό το διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, και δη με εμφατικό τρόπο, οπότε ίσως δούμε να σημειώνονται και πολλά γκολ.