Βόμβα: Σκέφτεται την απόσυρση απ' τους πάγκους ο Κλοπ μόλις φύγει απ΄ τη Λίβερπουλ!

Γιούργκεν Κλοπ

i

©print screen

Βόμβα: Σκέφτεται την απόσυρση απ' τους πάγκους ο Κλοπ μόλις φύγει απ΄ τη Λίβερπουλ!

Ιάσονας Τσίλης 15:32 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 28.07.2023

Την περίπτωση να τερματίσει την προπονητική του καριέρα μετά τη λήξη του συμβολαίου του, εξετάζει ο Γιούργκεν Κλοπ, θεωρώντας ότι χρειάζεται σίγουρα ένα διάλειμμα.

Μία είδηση που σίγουρα θα στεναχωρήσει αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους είναι η πιθανή απόσυρση του Γιούργκεν Κλοπ μετά το πέρας της θητείας του στη Λίβερπουλ. Ο «Νormal One», μετά από 22 σερί χρόνια στους πάγκους αισθάνεται ότι χρειάζεται μια αλλαγή παραστάσεων και κυρίως επιθυμεί να απολαύσει τις χαρές της ζωής όντας ακόμα νέος.

«Έχω συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ και θέλω να το εξαντλήσω, μετά όμως θέλω ένα διάλειμμα. Ίσως αυτό να είναι το τέλος, όμως ποιος ξέρει πώς θα αισθάνομαι μετά από ένα χρόνο .Θα ήθελα να ταξιδέψω πολύ, και όχι απλά να μπω με το ζόρι σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο ή να κυκλοφορώ με μπαστούνι. Μπορώ να παρακολουθώ ποδόσφαιρο από παντού. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα κάνω αυτή τη δουλειά για πάντα», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξη του στο podcast του Μάτσε Χίλτσερ.

Ο Γερμανός προπονητής, βρίσκεται αισίως οκτώ χρόνια στον πάγκο των «ρεντς», όντας ο κύριος υπεύθυνος για την αναγέννηση της Λίβερπουλ και την επιστροφή της στους τίτλους.

Παρέλαβε μια... τουλάχιστον μέτρια ομάδα και με στοχευμένες κινήσεις κατάφερε να ξανακάνει τους «κόκκινους» υπερδύναμη του Αγγλικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι τίτλοι που έχει κατακτήσει σε αυτή την περίοδο με την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως αυτή την εικόνα, αλλά υπάρχει εξήγηση.

Είχε την ατυχία να συνυπάρξει με τη διαστημική Σίτι του Πεπ, η οποία κέρδισε στο... νήμα τη Λίβερπουλ το 2019 και το 2022 στη μάχη του τίτλου της Premier League.

Αντίστοιχα, σε επίπεδο UEFA Champions League, έπεσε πάνω στη... μόνιμη νικήτρια του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία του στέρησε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στους τελικούς του 2018 και 2022.

Έτσι, έμεινε να μετράει μόλις μίας Premier League και ένα UEFA Champions League, μαζί με την κατάκτηση των FA Cup, EFL Cup, Community Shield, UEFA Super Cup και FIFA Club World Cup από μία φορά επίσης.

Παρ' όλα αυτά, δεν παύει να είναι ο εμπνευστής της σύχρονης εποχής της Λίβερπουλ και ο άνθρωπος που δίνει πάντα ελπίδα στον κόσμο της. Άλλωστε, αν υπάρχει μια ομάδα η οποία μπορεί να εκθρονίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία, αυτή είναι η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν.

Το δέσιμο του με την ομάδα άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, με τον Γερμανό να αποχαιρετά τον Χέντερσον, εμφανώς συγκινημένος, δείγμα της σχέσης που έχει αναπτύξει πλέον με τους παίκτες του.

Όπως και να έχει μια ενδεχόμενη απόσυρση του, σίγουρα θα κάνει φτωχότερο το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...