Η Λίβερπουλ συμφώνησε με τον Λάβια και διαπραγματεύεται πλέον με τη Σαουθάμπτον

Ρομέο Λάβια

i

©PrtScr

Η Λίβερπουλ συμφώνησε με τον Λάβια και διαπραγματεύεται πλέον με τη Σαουθάμπτον

Κώστας Τσιακλής 12:17 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 25.07.2023

Η Λίβερπουλ τα βρήκε σε όλα με τον Ρομέο Λάβια και πλέον βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Σαουθάμπτον για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 19χρονου άσου.

Μετά τις επερχόμενες αποχωρήσεις των Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο, η Λίβερπουλ θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση ακόμα ενός μέσου. Ο εκλεκτός των «κόκκινων» φαίνεται να είναι ο Ρομέο Λάβια που συμφωνησε μαζί τους σε προσωπικούς όρους και πλέον απομένει η συμφωνία με τη Σαουθάμπτον.

Η Λίβερπουλ είχε μια κακή σεζόν πέρσι αφού τερμάτισε στην 5η θέση της Premier League ενώ είχε αποκλειστεί νωρίς από το Champions League και τα εγχώρια κύπελλα. Αυτό οδήγησε τον Γιούργκεν Κλοπ να ψάξει για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, η οποία ήρθε με τις μεταγραφές των Αλέξις ΜακΆλιστερ (Μπράιτον) και Ντομινίκ Σομποζλάι (Λειψία).

Ωστόσο ο Γερμανός τεχνικός βλέπει τους Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο να αποχωρούν για τη Σαουδική Αραβία και πλέον θα πρέπει να βρει εκ νέου λύσεις για τις θέσεις του κέντρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Λίβερπουλ συμφώνησε σε προσωπικούς όρους με τον Ρομέο Λάβια, που είχε εδώ και καιρό στο στόχαστρο της. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής σύμφωνα με Βέλγο δημοσιογράφο ήταν δυσαρεστημένος με την καθυστέρηση που προέκυψε από τη διοίκηση των «κόκκινων».

Όπως αναφέρεται από τους Σάτσα Ταβογιέρι και Φλόριαν Πλέτενμπεργκ η Λίβερπουλ πλέον έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και με τη Σαουθάμπτον. Όπως ισχυρίζεται ο πρώτος η πρόταση της Λίβερπουλ θα ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη ο Γερμανός κάνει λόγο πως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είναι το φαβορί για την αππόκτηση του όμως η Σαουθάμπτον κοστολογεί τον 19χρονο με 58 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον παίκτη έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες του Big-6, όπως η Τσέλσι και η Άρσεναλ.

Ο Λάβια βρίσκεται στη Σαουθάμπτον μόλις από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και είχε αποκτηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι με περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ. Την προηγούμενη σεζόν κατέγραψε 34 συμμετοχές με τη φανέλα των «Αγίων» και είχε απολογισμό ένα γκολ (στη νίκη με 2-1 κόντρα στην Τσέλσι) και μια ασίστ.