Legend του 2004 υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία

Εθνική Ελλάδος 2004

i

© Intime

Legend του 2004 υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία

Θάνος Λυμπερόπουλος • 14:08 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004 στην Πορτογαλία, Γιούρκας Σεϊταρίδης, θα είναι είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ιωαννίνων, στη προσπάθεια για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος άφησε το στίγμα του στα ελληνικά γήπεδα αλλά και στα ευρωπαϊκά. Αποτέλεσε μέλος της μεγαλύτερης επιτυχίας που είχε η χώρα μας μέχρι σήμερα, κατακτώντας το Euro 2004 στην Πορτογαλία και μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα απ' τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου έπαιξε απ' το 1998 μέχρι το 2001 συμπληρώνοντας 40 εμφανίσεις.  Από εκεί πήρε μεταγραφή στο Παναθηναϊκό, με την πρώτη του θητεία να κρατάει τρία χρόνια πριν ταξιδέψει για πρώτη φορά εκτός συνόρων για λογαριασμό της Πόρτο μετά τις τρομερές εμφανίσεις που έκανε στο Euro.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί και θέλει να στεφθεί πρωταθλητής

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί και θέλει να στεφθεί πρωταθλητής

Το ερώτημα αιωρείται εδώ και καιρό: μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον τίτλο; Η απάντηση δόθηκε με εμφατικό τρόπο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την ίδια μέρα, ο Στιβ Μπένετ απέδειξε πως απλά δεν μπορεί...

Ύστερα είχε ένα σύντομο πέρασμα απ' την Ντιναμό Μόσχας, όπου αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη εκείνη την εποχή. Αφού αγωνίστηκε και τρία χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, γύρισε στον Παναθηναϊκό το 2009 για να εκπληρώσει τη δεύτερη θητεία του ως το 2013.

Το 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) ενώ είναι και κάτοχος διπλωμάτων προπονητικής UEFA A, UEFA B και UEFA C.