Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί και θέλει να στεφθεί πρωταθλητής

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού / Intime

i

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού / Intime

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί και θέλει να στεφθεί πρωταθλητής

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:45 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 10.04.2023

Το ερώτημα αιωρείται εδώ και καιρό: μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον τίτλο; Η απάντηση δόθηκε με εμφατικό τρόπο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την ίδια μέρα, ο Στιβ Μπένετ απέδειξε πως απλά δεν μπορεί...

Τι έψαχνε ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Μία νίκη με κάθε τρόπο, η οποία θα τον κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τι πήρε τελικά; Ένα «τρίποντο» με πειστική εμφάνιση, μία αντίδραση αντάξια πρωτοπόρου και ταυτόχρονα, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως μαθαίνει να συμπεριφέρεται σαν πρωταθλητής!

Μία εβδομάδα πριν οι «πράσινοι» βρέθηκαν στα… σχοινιά, μετά την ισοπαλία 0-0 με τον ΝΠΣ Βόλο και την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν. Αρκετοί αμφισβήτησαν εάν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε τις αντοχές και το «μέταλλο» να αντέξει στον ανταγωνισμό, με ποιοτικότερους ανταγωνιστές.

Η πρώτη απάντηση που είχε δοθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν ήταν ολοκληρωμένη. Έτσι οι παίκτες του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να δώσουν άλλη μία, και πολύ πιο εμφατική! Στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε απλά τον Ολυμπιακό, άλλα υπερείχε σε κάθε τετραγωνικό μετρό του τερέν. Οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς εφάρμοσαν κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή τους, έπαιξαν με απίστευτο πάθος και υπέρμετρο δυναμισμό, δεν έχασαν καμία μονομαχία και απέδειξαν πόσο ήθελαν αυτή τη νίκη.

Το γόητρο του Παναθηναϊκού ήταν πληγωμένο, επειδή στα δύο προηγούμενα ντέρμπι είχε υστερήσει. Οπότε, εντός εισαγωγικών, αναζητούσε μία ποδοσφαιρική ρεβάνς απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το Τριφύλλι την έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο!

Στο ερώτημα εάν μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός απάντησε ένα βροντερό «ναι». Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει τόσο νωρίς και επιβάλλεται ανάλογη σοβαρότητα και προσήλωση στα επόμενα παιχνίδια… Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά το Πάσχα. Προς το παρόν, οι «πράσινοι» δικαιούνται να πανηγυρίσουν τη νίκη τους, να ξεκουραστούν και να περάσουν ευχάριστα τις γιορτινές μέρες.

Έτσι ή αλλιώς, ο Μπένετ είναι επικίνδυνος

Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τους Πολωνούς διαιτητές οι οποίοι είχαν οριστεί στο ΑΕΚ - Άρης, είναι ανάξια σχολιασμού. Το σίγουρο είναι πως οι αρχικές πληροφορίες ότι δήθεν οι Πολωνοί μέθυσαν στη διάρκεια της πτήσης της Aegean από τη Βαρσοβία για την Αθήνα, δεν ευσταθούν. Δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη που να τις επιβεβαιώνει, ενώ η «διαδρομή» της είδησης ενισχύει αυτή την αίσθηση. Μία φήμη που διακινήθηκε από το Πάρκο Γουδί και επιβεβαιώθηκε κατόπιν από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το βέβαιο είναι πως ότι και να συνέβη, αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο η ανεπάρκεια του Στιβ Μπένετ. Ήταν το δεύτερο... κατόρθωμα του Άγγλου αρχιδιαιτητή στην 4η αγωνιστική των Play Offs, ο οποίος όρισε τον Κροάτη Φραν Γιόβιτς στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, για να... τραυματιστεί ξαφνικά μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και να ακολουθήσει ο ορισμός του Ισπανού Ντελ Θέρο Γκράντε.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας πέτυχε το... 2Χ2 και αδυνατεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά. Με δεδομένο ότι η πίεση θα διογκώνονται όσο θα κορυφώνεται η μάχη για τον τίτλο, τόσο πληθαίνουν οι απορίες πως θα ανταπεξέρθει ο Μπένετ στις απαιτήσεις. Επιπλέον, με τα καμώματα του, ο Άγγλος προκαλεί κακή εντύπωση στους ξένους διαιτητές και τους αποθαρρύνει από το να έρθουν να σφυρίξουν εδώ. Ποιος αλλοδαπός θα δεχτεί να διαιτητήσει στη χώρα μας, ανεξαρτήτως της κατηγορίας που ανήκει, όταν ο Πολώνιος διασύρθηκε σκόπιμα και τον ώθησαν στα όρια του εξευτελισμού; Ρητορική η ερώτηση, η απάντηση γνωστή σε όλους...