Ο Γκάμπριελ Σούρερ μπήκε σε διαδικασία απόκτησης UEFA Pro

Γκάμπριελ Σούρερ

i

© Intime

Ο Γκάμπριελ Σούρερ μπήκε σε διαδικασία απόκτησης UEFA Pro

Δημήτρης Χούπης 15:25 - 24.08.2023

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γκάμπριελ Σούρερ, έχει κληθεί να λύσει ένα τυπικό πρόβλημα που αφορά το δελτίο UEFA Pro.

Ο Γκάμπριελ Σούρερ ξεκίνησε τη διαδικασία απόκτησης του πτυχίου UEFA Pro. Συγκεκριμένα, ο νέος τεχνικός του Παναιτωλικού εργάζεται για πρώτη φορά ως προπονητής σε ευρωπαϊκή ομάδα, με αποτέλεσμα το δίπλωμά του να μην αναγνωρίζεται από την UEFA

Έτσι, η ομάδα του Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αργεντίνο κόουτς ξεκίνησαν τις τυπικές διαδικασίες, στέλνοντας τα απαραίτητα έγγραφα στην UEFA μέσω της ΕΠΟ, για να χορηγηθεί το νέο δελτίο UEFA Pro όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο «πρόβλημα» αντιμετώπισε και η ΑΕΚ την περσινή σεζόν, με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούνιο, ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γκάμπριελ Σούρερ για τον πάγκο της ομάδας. Ο Σούρερ είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια και συγκεκριμένα τις σεζόν 2004-06 με τον διεθνή Αργεντινό να έχει 59 συμμετοχές και ένα γκολ στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός: 

Ο Γκάμπριελ Σούρερ (Gabriel Francisco Schürrer Peralta) είναι από σήμερα ο προπονητής του Παναιτωλικού. Γεννημένος στην Αργεντινή πριν 51 χρόνια αγωνίστηκε σε Lanús, Racing, Deportivo La Coruña, Las Palmas, Real Sociedad, Málaga. Στη χώρα μας αγωνίστηκε τη διετία 2004-2006 στον Ολυμπιακό κατακτώντας δύο νταμπλ. Είναι διεθνής με την Εθνική Αργεντινής.

Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Lanús, Argentinos Juniors, Crucero, Independiente del Valle, Sociedad Deportiva Aucas, Blooming, Mitre de Santiago, Deportivo Cuenca.

Συνεργάτες του θα είναι οι:

Αλεχάντρο Κάσερες (Alejandro Caceres) – Βοηθός/Προπονητής Φυσικής κατάστασης

Γκουστάβο Ζουμπελδία (Gustavo Dario Zubeldia) – Βοηθός/Προπονητής Φυσικής κατάστασης

Χουάν Ζουμπελδία (Juan Manuel Zubeldia) – Βοηθός/Αναλυτής

Λουίτζι Τσέναμο – Προπονητής τερματοφυλάκων».