Γκατούζο: «Ως προπονητής, το λάθος μου είναι ότι δεν μπορώ να πάρω το 100% από τους παίκτες μου»

Γκατούζο

i

© Intime

Γκατούζο: «Ως προπονητής, το λάθος μου είναι ότι δεν μπορώ να πάρω το 100% από τους παίκτες μου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:54 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 13.11.2023

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του μετά την ήττα της Μαρσέιγ από τη Λανς.

Η Μαρσέιγ πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση, ούσα κουρασμένη από το ματς με την ΑΕΚ για το Europa League και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Λανς.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ήταν μέτρια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες επικίνδυνες ευκαιρίες. Ωστόσο, όσο κυλούσε ο χρόνος όλα έδειχναν πως οδεύουμε σε μία «λευκή» ισοπαλία. Ο Γκράντιτ όμως είχε αλλά σχέδια και στο 90' με μία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φουλτζίνι, διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Με αυτήν την ήττα, η Μαρσέιγ έπεσε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ligue 1 με μόλις 13 πόντους. Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός των Μασσαλών Τζενάρο Γκατούζο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την εικόνα της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Δεν υπάρχει δίκαιη ή άδικη ήττα. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια, ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός σε σωματικό επίπεδο. Υποφέραμε σχετικά, τόσο τεχνικά όσο και σωματικά. Πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα. Εάν με ρωτούσατε για το δίκαιο αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, θα έλεγα ότι ήταν η ισοπαλία. Δεν μου αρέσει να μιλάω για ήττα, γιατί η λέξη ήττα είναι για τους αδύναμους. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα για να κερδίσουμε βαθμούς. 

Χρειάζεται πολλή προσπάθεια τεχνικά, αλλά και να κερδίσουμε περισσότερες μονομαχίες. Ναι, ανησυχώ λίγο. Πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά για να βρούμε λύσεις, ακόμη και σε ψυχικό επίπεδο. Οι παίκτες δεν είναι στο απόγειό τους, και παίζουν μόνο στο 50-60% της δυναμικότητας τους. Ως προπονητής, το λάθος μου είναι ότι δεν μπορώ να πάρω το 100% από τους παίκτες».